spacer

journaal
Vooreerst was er het 'journaal', waarin de dagdagelijkse bezigheden van een wereldreizigster-in-wording vermeld werden. Journaal is een rubriek die je informeert a.d.h.v. pre-website dagboeksprokkels. Bij wijze van intro wil ik je die niet onthouden. Je zal merken dat deze sprokkels dateren uit de periode dat ik samen met Lina en Lars de grote zeilreis ging maken. Intussen is er 1 en ander veranderd: Lina en Lars zijn inmiddels van het toneel verdwenen, ik ben nu een echte solo-zeilster geworden.

Wens je de verdere voorbereidingen van de reis na 11/01/2009 te lezen, surf dan naar de rubriek Dagboek ... eigenlijk beter gezegd `maand'boek. Hierin wil ik voor jullie, lezers een `open boek` zijn.
Al dan niet uitvoerig worden per maand enkele hoogte- en laagtepunten van de wereldreis-voorbereidingen vermeld. Als de schrijfkriebel de kop opsteekt, grijp ik naar de laptop. Ik hoop ook hierin zaken van me af te kunnen schrijven. Maar natuurlijk wil ik in de eerste plaats jullie informeren en laten delen in de diepste geheimen van mijn wereldreis preparatie.
Laat ons samen aftellen!
Eens vertrokken, wordt het dagboek afgesloten en open ik het lang verwachte Logboek.

Uiteraard is er aan boord een officieel logboek met voornamelijk veel navigatiegegevens over de uitvoering van de geplande tochten. Leuker om lezen is echter het off-the-record logboek. Met daarin een subjectieve verslaggeving van de reis.

2011-2018 (de aanvang t.e.m. mijn uitgebreid Caribbean Odysee: Logboek I

Logboek II zal gaan over wat er vanaf 2019 zoal verder zal gebeuren.

Wat zijn woorden zonder plaatjes? Foto`s & Film levert jullie die zo veel en zo vaak mogelijk. Geen urenlange oervervelende, noch eindeloze diashow maar een fijne selectie van interessant en illustrerend beeldmateriaal waarin je zelf naar believen kan bladeren, skippen, scrollen, uitvergroten, stoppen, doorgaan. Dit alles per maand en jaar ingedeeld en voorzien van een toepasselijke titel.

Via onderstaand Journaal duik je nu eerst nog eens mee in het verleden ...

01/12/2007:

 • Inconvenient Truth film gezien; ik doe er niet slecht aan om mijn toekomstige wereldreisboot te voorzien op eventueel langer verblijf me dunkt .... indrukwekkende film, ietwat te Amerikaans en jammer van al die shots van Al Gore werkend aan de laptop vanuit een rijdende, vervuilende .... AUTO.
 • Yesss, Sigrid heeft 2 * CMAS duikbrevet binnen. Feest!
 • Eigenlijk dubbel feest: een eerste positieve en concrete invulling van de sponsorzoektocht!
 • De zoektocht naar een geschikt schip lijkt echt moeilijk, ik maak me er wat zorgen over.

04/12/2007:

 • Ik voel het aan als een mijlpaal: we hebben nu ook, na Lina haar ouders, mijn ouders voor het eerst verteld over ons Le Big Plan.... Geweldige toffe reacties van alle 4. Dit maakt ons echt blij en ook een beetje opgelucht....(n.v.d.r. later slaan die reacties om in enkel nog negativiteit. Pfff, we hopen dat het nog es gaat omslaan voor we vertrekken en gaan ervan uit dat het een `menselijk fenomeen` is....)

04/12/2007:

 • Ik ben gestart met het maken van onze website. Als die af is (zal nog niet voor dra zijn) zal iedereen het reilen en zeilen van ons `Le Big Plan` (n.v.d.r. later verandert de naam van ons wereldreisplan in Lucky Bitch Goes Around) kunnen volgen. Het maken van de site is leuk maar ook veel werk. We kozen ervoor om dit zelf te doen om verschillende redenen: we willen iets persoonlijks en de voorbeelden die ik zag vond ik niet overtuigend en veel geld voor wat het is. En als laatste ben ik nu 1X grafica al weet ik niet of ik nog zo graag uren achter de PC slijt?! Maar de LBP site is zo persoonlijk en qua inhoud boeiend dat ik het toch heel fijn vind er aan te werken. Het is allemaal samen wel erg tijdrovend....
 • Intussen hebben we nu ook al een hele reeks boten gezien/getest en op sommige zelfs een bod gedaan. Momenteel zijn we daar nog steeds mee bezig. Je vindt dus niet op 1,2,3 de boot die aan je wensen voldoet, het is een intense zoektocht, maar ik ben er zeker van dat we op een dag de ware vinden, ha.

11/01/2009:

 • gestart met het voltooien van LBP website in Dreamweaver.
 • boot afgelopen zomer gevonden.
 • dient nu klaargestoomd te worden: boot-equipement.
 • website, flyers en sponsordossier zijn daarnaast prioriteit.
 • ben nu 7/7 thuis en vrij, dus tijd ervoor.
 • tandje bijsteken is de boodschap ...