spacer

crew
Een wereldreis kost veel geld en tijd. `Time is Money` dus kost een wereldzeilreis heel veel geld. Bij de aanvang van mijn plan in 2005 heb ik een budgetplan opgesteld. Alle denkbare kosten geraamd en opgeteld: aankoop boot, equipement, uitrusten en in orde stellen van de boot, een leefbudget, een reservebudget (genoeg om vliegtickets of een nieuwe mast te kopen). Ramingen werden gemaakt na intens documenteren. Internet is een prachtmedium. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Tel deze gemiddelde ramingen op en je hebt het totale kostenplaatje van je gedroomde wereldreis. Deel het bedrag door je resterende tijd voor vertrek en je weet wat je best opzij legt. Doe je dit pas 1 jaar voor je vertrek dan ben je hopeloos te laat. In mijn geval ben ik 5 jaar geleden intensief beginnen sparen en dienen hier offers voor gemaakt. Mijn laatste jeans kocht ik in 2003 ....
Uit heel dit budgeteringsgebeuren heb ik veel geleerd:
1. we leven in een nogal erg opgedrongen consumptiemaatschappij,
2. zodus kan er op luxe redelijk makkelijk bespaard worden,
3. maar ook op energie, water, eten enzomeer,
4. over domiciliëringsopdrachten kan nagedacht worden,
5. met de fiets om brood is goedkoop, gezond en leuk (als het niet regent).
Zo kan ik 100den punten opnoemen... Eens je de knop hebt gevonden en hem durft om te draaien, is het niet zo moeilijk meer. Maar vooral: het is een vrije keuze. Vervolgens dien ik te beklemtonen dat ik geen luxecruise ga maken. Een zelfgevangen visje op de strandbbq kan ook smaken. `Toast flying fish` als ontbijt is heerlijk en nagenoeg gratis. Ankeren is schering en inslag bij wereldzeilers. Ook hanteer ik het KISS-principe: Keep It Simple, Stupid. De laatste S is een beetje té, het wil echter zeggen dat we niet veel hoeven spenderen als we tevreden kunnen zijn met basisbehoeften.
Naast al deze geldende noden zijn er ook andere middelen nodig om een wereldreis te plannen: bakken energie, tijd, inzet, geloof, vertrouwen, discipline, optimisme, lef en moed. Gelukkig is hier heel wat backup voor te vinden: vrienden, collega`s, familie aan wie je zowel je verhaal als je twijfels en angsten er rond kwijt kan zijn van groot belang. In Steun de vermelding van deze backuppers die er vaak op het juiste moment en de juiste plaats waren/zijn.

Aan iedereen die mijn project volgt, leuk vindt en me wil steunen; hier is de link:

Sponsoring
Er dient dus heel veel water naar de zee te vloeien vooraleer je zo een project kan realiseren. Meer dan 10 jaar was ik bezig met voorbereidingen. Ik bereidde me voor door intens te zeilen, volgde cursussen (van dieselmotoren tot meteo, radiozenden, lassen, elektriciteit, GMDSS, diepzeeduiken, ...) en las boeken, verslagen en websites van grote voorbeelden. Bloed, zweet en tranen kost het me soms.
Een wereldomzeiling kost je dus al het geld dat je hebt. Ik hou het lowbudget daar ik de lotto opgegeven heb en een bankoverval niet zuiver vind . Hoedanook wil ik Lucky Bitch Goes Around verder veilig uitvoeren.

Push the Button!

donation

Uw bijdrage is meer dan welkom!
U wil met me in zee? Fijn & bedankt!
Sponsoring voor Lucky Bitch Goes Around kan op diverse manieren. Meer hierover en gelijkgestemden vind je onder
Sponsors.