spacer

crew

Hier de LBGA zeilplanning 2024 van SY Lucky Bitch.

lbga-2024

We vertrekken vanaf Little Creek Morning Star Marina in Norfolk, Chesapeake Bay begin april.

Kijk hieronder voor info aangaande de 6 CONCRETE TRAJECTEN langs de oostkust van Amerika richting New York en verder noordwaarts.

Metgezellen, bemanning, gasten, maatjes, iedereen is welkom.
Je kunt deelnemen aan een heel traject of een deel ervan. Overlappende trajecten zijn ook geen probleem. Concrete vertrek- en aankomstplaatsen en -data zullen we onderling bespreken.

Mail lbgoesaround@gmail.com of WhatsApp/bel/txt (+1/5614681105) of Skype (sigrid.greven) voor meer informatie en/of concrete afspraken.

Welkom aan boord! Tot dan?
Skip Sigrid, SY Lucky Bitch

1. TRAJECT 01 Chesapeake Bay Deel 1

traject 01

Omschrijving:
beginnen met zeilen en reizen vanuit jachthaven Little Creek Morning Star, Norfolk, Virginia om te genieten van de Chesapeake Bay met al haar mooie ankerplaatsen, jachthavens, geschiedenis, natuur, enzovoort.
Helemaal tot Annapolis waar op 26, 27 en 28 april de befaamde Annapolis Sailboat Show doorgaat.
https://secure.interactiveticketing.com/1.40/51203a/#/select

 • 2024 TRAJECT 01
 • woensdag 03 – woensdag 24 april
 • 3 weken
 • 200 a 300  NM (afhankelijk van de routeplanning die nog gemaakt moet worden, tevens bespreekbaar is)

2. TRAJECT 02 Chesapeake Bay Deel 2

traject 02

Omschrijving:
Annapolis naar Washington DC. Amerikaanse historiek leren kennen. Verdere verkenning van de Chesapeake Bay door middel van dagtochten. Eindbestemming is Baltimore.

 • 2024 TRAJECT 02
 • woensdag 01 – woensdag 29 mei
 • 1 maand
 • 200 a 300  NM (afhankelijk van de routeplanning die nog gemaakt moet worden, tevens bespreekbaar is)

3. TRAJECT 03 Baltimore naar Cape May naar New York

traject 03

Omschrijving:
We verlaten de Chesapeake Bay om via binnenwaterwegen naar Cape May, het zuidelijke puntje van New Jersey te varen. Dagtochten, binnenwateren.
Vervolgens gaan we via de Atlantische  Oceaan zeilen van Cape May, New Jersey naar New York, Long Island Sound.

Het hoogtepunt zal zijn om het anker uit te gooien voor het Vrijheidsbeeld op 4 juli.

 • 2024 TRAJECT 03
 • woensdag 05 juni – vrijdag 05 juli
 • 1 maand
 • 300  NM (afhankelijk van de routeplanning die nog gemaakt moet worden, tevens bespreekbaar is)

4. TRAJECT 04 New York – Long Island Sound

traject 04

Omschrijving:
New York, Long Island Sound Summer Sailing. Ankeren, dagtochtjes. New York bezoeken evenals NY Yachtclub en zo meer. Helemaal tot in Providence.

 • 2024 TRAJECT 04
 • woensdag 10 juli – woensdag 07 augustus
 • 1 maand
 • 200 a 300  NM (afhankelijk van de routeplanning die nog gemaakt moet worden, tevens bespreekbaar is)

5. TRAJECT 05 Providenc to Boston via Cape Cod

traject 05

Omschrijving:
Van Providence via de Atlantische oceaan, buitenom zeilen dus, in dagtochten (ankeren) naar Boston. Dit zou het mooiste stukje zijn van de oostkust van Amerika.

 • 2024 TRAJECT 05
 • woensdag 14 augustus – woensdag 25 september
 • 1,5 maand
 • 200 a 300  NM (afhankelijk van de routeplanning die nog gemaakt moet worden, tevens bespreekbaar is)

6. TRAJECT 06 Gulf Of Maine

traject 06

Omschrijving:
Het laatste deel van LB`s zeilen en het ontdekken van de oostkust van de VS zal zijn van Boston tot helemaal naar het noorden tot Maine. Dit schijnt ook nog het mooiste deel van deze kust te zijn? We zullen dagtochten maken, coast hoppen, misschien wat inter waterways maar zeker ook Atlantische Oceaan zeilen.

 • 2024 TRAJECT 06
 • woensdag 02 oktober – woensdag 06 november
 • 1 maand
 • 300 a 400 NM (afhankelijk van de routeplanning die nog gemaakt moet worden, tevens bespreekbaar is)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stand van zaken eind februari 2023

Afgelopen jaren waren niet bepaald ‘normaal’, gemakkelijk, gewoon noch praktisch.

Momenteel heb ik het fijne gevoel dat iedereen, net als ik, lichtjes uit de corona crisis ontwaakt om weer het bruisende leven op te pakken, al dan niet met in de kantlijn geleerde lessen, bepaalde inzichten.
‘It is what it is’ klinkt het hier herhaaldelijk en ik vind dit zelf een goede omschrijving. De LB route planning voor het jaar 2023 zal dit ook zijn: de bestaande planning probeer ik te handhaven. Helaas kan ik hierover momenteel geen zekerheden geven. 


‘Stel die reis niet te lang uit’ was de reclame campagne van een Belgische bank. Mijn slogan op dit moment: ‘vroeg of laat, het komt er wel van’.

De planning staat momenteel vol vraagtekens, van zodra LB en ik klaar zijn en alle onzekerheden, of de meeste toch, weggewerkt zijn, vervang ik die vraagtekens weer door concrete input.

Blijf me volgen via de website (je kan me ook altijd persoonlijk contacteren) indien je interesse hebt om een stukje mee te zeilen. Verder zijn vertrouwen en geduld de sleutelwoorden.

Vroeg of laat, het komt er wel (weer) van!

Trajecten SY Lucky Bitch 2023 – 2024

Helaas pindakaas, gaat de opgestelde planning (opgemaakt zomer 2021) niet door. Pandemie toestanden…. Toch blijft mijn route min of meer de gewenste. De concrete data zullen worden aangepast van zodra ik er meer concreet zicht op heb. Dit kan last-minute zijn. Maar, het zij nu eenmaal zo.Momenteel zijn de data aangepast. Fingers crossed voor een ENDemie!

Wat betreft mogelijks meezeilen, kan je me best persoonlijk contacteren om te zien wat wanneer eventueel mogelijk is.

Dank voor jullie begrip.

We houden contact! Hou jullie gezond en gevaccineerd.
Sigrid, Skip, SY Lucky Bitch.

planning

Indien je interesse hebt om aan 1 of meerdere van onderstaande trajecten deel te nemen, aarzel dan niet me te contacteren. Zeilervaring is een pluspunt, een goede ingesteldheid en de juiste boordmentaliteit zijn een must. Welkom aboard SY Lucky Bitch!

Bel, mail, Messenger, Skype of Whatsapp me: 502/58170111, lbgoesaround@gmail.com, Sigrid Greven (Facebook), Skype: sigrid.greven, WhatsApp 502/58170111

Concrete plannen en afspraken worden dan met Skip Sigrid gemaakt.Tot dan!

TRAJECT 01 Rio Dulce - Livingston (Guatemala)
Het eerste vertrek van SY Lucky Bitch na 4 jaar grote refit van de boot en verblijf in Guatemala.
22 NM
?/2023 (2 weken)
Prachtig Guatemala beleven als ‘wereldzeiler’ van op de boot in de Rio Dulce.

Op het programma: testen van de boot op de Rio Dulce tijdens dagtochten op het meer Izabal, ankeren, genieten van Guatemala, de Rio Dulce, de jungle, Lago Izabal, Texan Bay, Livingston, …

TRAJECT 02 Livingston (Guatemala) - Isla Mujeres (Mexico) - Porto Los Morros (Cuba)
De eerste zeiltocht van de lange zeilreis naar Amerika.
505 NM
?/2023 (3 weken)
We zeilen van Guatemala via Belize en Mexico naar West Cuba.

Op het programma: zeilen, navigeren, wachtlopen, koken, afwassen, plezier maken, ankeren, snorkelen, zwemmen, duiken, relaxen …, dagtochten en 1 langere non-stop zeiltocht. Genieten van het tweede grootste rif ter wereld (Belize), afgelegen baaien, kleine desolate eilandjes en het avontuurlijke bootleven (Less is More!). Ook mogelijk: hiken, sight seeing en cultuur opsnuiven, …

TRAJECT 03 Porto Los Morros (Cuba) - Havana (Cuba)
Langs de NW Cubaanse kust hoppen, zeilen, voor anker gaan in de wildernis en eindigen in Marina Hemmingway bij Havana.
190 NM
?/2023 (2 weken)

Op het programma: we zeilen meestal in dagtochten en ankeren voor de nacht in een baai, genieten van Cubaanse wateren, eindbestemming Havana.

TRAJECT 04 Havana (Cuba) - (Bimini Eilanden) Bahama’s
Van Havana naar de Bahama’s.
235 NM
?/2023 (5 dagen)
Eenmaal uitgeklaard uit Cuba (Havana, Marina Hemmingway) steken we non-stop over naar de Bahama’s.

Op het programma: voorbereiding/voorzieningen voor de non-stop zeiltrip naar en het cruisen in de Bahama’s, dag en nacht zeilen met de Golfstroom mee met als eindbestemming Bimini.

TRAJECT 05 Bahama’s
Cruisen in en ontdekken van de Bahama’s.
770 NM
?/2023 (2 maanden)

Op het programma: cruisen in de Bahama's. De Bahama’s zijn beroemd om hun extreem helder mooi water in tal van tinten blauw. Bimini eilanden, Berry eilanden, Andros eiland, Nassau (New Providence eiland), de Exumas, Eleuthera eiland, de Abaco’s eilanden. Uitdagende navigatie (riffen, ondiep, stroming...), ook volop mogelijkheden om te zwemmen, snorkelen, duiken en vissen, dolfijnen, schildpadden en zelfs... zwemmende varkens te ontmoeten!

TRAJECT 06 Bahama’s – Oostkust US
Abaco’s (Bahama`s) naar Chesapeake Bay.
770 NM
?/2023 (2 weken)

Op het programma: deel 1: 600 NM non-stop reis (1 week) van Great Abaco (Bahama's) naar de Chesapeake Bay (US). Deel 2: 170 NM min of meer, rondvaren in de Chesapeake Bay. Een eerste indruk krijgen van de oostkust van de VS. Voorbereiding van de reis naar New York.

TRAJECT 07 Chesapeake Bay - New York
New York New York - 4 juli!
290 NM
?/2023 (2 weken)

Op het programma: deel 1: 200 NM non-stop tocht (2 dagen en nachten) van Virginia Beach (Chesapeake Bay) naar de New York (ingang Long Island Sound). Deel 2: onze uitgestippelde waterweg volgen we verder via de Hudson River naar onze ankerplaats. HET PASSEREN VAN HET VRIJHEIDSBEELD! Op de eerste rij om het vuurwerk te zien en 4 juli te vieren (voor anker voor het vrijheidsbeeld). New York bezoeken. Interessante navigatie (stroming, getijden, bebakening, verkeer...) op de Hudson River en in The Long Island sound.

TRAJECT 08 New York - Maine
Het mooiste deel, naar horen zeggen…
We varen via de kust (coasthopping) of via de Atlantische Oceaan - afhankelijk van het weer - van New York helemaal tot aan Maine. Dat is de eindbestemming van deze lange reis. Daarna is het weer tijd om naar het zuiden te varen, richting Cariben.
470 NM
?/2023 (bijna 2 maanden)

Op het programma: 470 NM in dagtochten, van ankerplaats naar ankerplaats. Wandelen/sightseeing alles mogelijk, dit plannen we allemaal samen met Crew en Skip. Dag- en soms nachtzeilen langs de oostkust van de VS en over de Atlantische Oceaan.

TRAJECTIE 09 Maine - Chesapeake Bay
De terugreis
600 NM
?/2023 (1 week)
Weer zuidwaarts zeilen van Maine terug naar de Chesapeake Bay.

Op het programma: 600 NM non-stop zeilen van Maine terug naar de Chesapeake Bay via de Atlantische Oceaan, zeilen, navigeren, wachtlopen, koken, slapen, genieten.

TRAJECT 10 Chesapeake Bay
Genieten-ontdekken van de Chesapeake Bay.
205 NM
?/2023 (1 maand)

Op het programma: de Chesapeake Bay bezeilen, meer ontdekken over de Amerikaanse geschiedenis, bezoek aan de Annapolis Boatshow, Washington DC en meer boeiende locaties en to-do`s aldaar.

TRAJECT 11 CHESAPEAKE BAY, Annapolis - Florida, Miami
De “Intercoastal Waterways” van Oost-Amerika (ICW).

1065 NM
?/2023 (2 maanden)
Van Noord naar Zuid door East America via de ICW. Dat betekent vooral motor/motorzeilen. Als dit te langzaam gaat, irritant, saai, eentonig ofzo wordt, kunnen we steeds via in- & outlets terug naar de Atlantische Oceaan om te zeilen van Noord naar Zuid.

Op het programma: de beroemde ICW, nog meer ontdekken over de Amerikaanse geschiedenis, sightseeing, bezoeken van het binnenland, bezoeken van leuke plaatsen zoals bv. Augustine, Cape Fear, Cape Canaveral, Fort Lauderdale, Miami…

TRAJECT 12 De Florida Cay’s: Miami - Key West
Kerstvakantie.
160 NM
?/2024 (1 maand)

Op het programma: de Florida Cay’s- vakantie, Kerstmis/Nieuwjaar 2022-2023, dagzeilen, van ankerplaats naar ankerplaats, zwemmen, snorkelen, BBQ, duiken...Mogelijkheden om in een jachthaven te gaan.

TRAJECT 13 Florida Cay’s - Panama
2023 Pacific, here we come!
1200 NM
?/2024 (2 weken)

Op het programma: non-stop zeilen van Noord naar Zuid via de Caribische Zee. Non-stop zeilen. Ideaal om mijlen te maken. Profiteren van de mogelijke noordenwinden, Panama (Shelter Bay Marina, Colon) als eindbestemming.