spacer

crew
Het werd een intense zoektocht van wel 2 jaar naar het geschikte schip voor mijn wereldreis.

Internet is hier een handige tool bij geweest: forums, advies, tips & trix zijn overvloedig en vlot over en weer gevlogen via het World Wide Web. Wat is het toch gemakkelijk geworden voor de voorbereidende vertrekkers ….

Makkelijk? Eh, nee, toch niet echt.

Het is en blijft een helse opdracht zo een zoektocht naar het geschikte schip. Er dient alweer heel wat tijd, geld en energie in gestoken te worden. Naast internet heb ik ook vele boeken gelezen die me nuttig advies opleverden.

Meer dan 100 boten heb ik gevonden op het net, meer dan 50 heb ik telefonisch en per mail doorgelicht, meer dan 30 ben ik gaan bezichtigen, meer dan 25 werden doorstreept op mijn lijst. Over een 5-tal heb ik diep nagedacht, gediscussieerd. Op een 3-tal heb ik geboden. Een 2-tal `vielen uit de boot` wegens finaal niet-okay. Dat waren de harde dobbers, temeer omdat ik al 3 keer voor dit schip naar Friesland was gereisd.

Dit even terzijde: omtrent deze hele zoektocht naar een tweedehands schip en de contacten met de makelaars had ik graag nog 2 waar gebeurde horror verhalen gepubliceerd. Enkel voor de minder gevoelige lezertjes .... Maar vooral voor alle lezers onder jullie die een tweedehands schip willen aankopen. Lees hier de verhalen:
Long & Short Horror Story`s - het wel en wee omtrent bepaalde scheepsmakelaars.

De allerlaatste van de hele lange lijst van wel 100 tweedehands zeilschepen werd, na 2 jaar intenseif zoeken, gevonden: een stalen `Van De Stadt 35`, naamloos met heel wat mijlen onder de kiel.

Hieronder nog mijn zoektocht advertentie waarop de eigenaar reageerde. Hetgene het begin werd van het vinden van HET GESCHIKTE SCHIP VOOR MIJN WERELDREIS.

GEZOCHT:ZEILSCHIP VOOR WERELDREIS
Profiel van de boot die ik zoek voor mijn 4 jaar wereldomzeiling met een maximum van 4 volwassen aan boord voor langere periodes, beoogd vertrek 2010:

tussen 33 en 40 ft, maximum 40 000 euro - staal of polyester - schip moet geschikt zijn voor wereldomzeiling langs de `klassieke` route, (Golf van Biskaje, tropen, mogelijk een storm, lange oceaanoversteken, ...) - schip moet gebouwd zijn voor langere oceaanreizen, dus geen lichtweer-gebouwd schip. M.a.w. een stevige en verantwoorde constructie, goed lijnenplan, goede zeegang, een veilig schip, dat een mogelijke storm moet aankunnen, … - voldoende opbergruimte - schip hoeft niet volledig uitgerust te zijn, dit doe ik liever zelf, m.a.w. zo simpel mogelijk, zo `basic` mogelijk - ik behoef geen luxe - wil schip niet als statussymbool, enkel als heel goed geschikt middel voor mijn doel: veilige circumnavigatie - goed onderhouden, redelijk netjes - slaap/leefaccomodatie: 2 kajuiten die mogelijks afsluitbaar zijn, mag achterkajuit zijn - alvorens aankoop moet het schip een grondige expertise en proefvaart doorstaan. Advies, tips en trix, voorstellen, suggesties, schepen die hieraan voldoen... Contacteer me: ..........
Met vriendelijke zeilgroeten, Sigrid