spacer

crew

11 juni 2024

11 juni is voor mij steeds een bijzondere dag.
Het was de mooie dag waarop ik vertrok uit Blankenberge, mijn thuishaven, met mijn zeiljacht Lucky Bitch om mijn jeugddroom waar te maken.
Geschatte tijd toen: 4 tot 5 jaar. Inmiddels zijn we 13 jaar verder.
Tijd is voor mij een ander begrip geworden. Ik ben een ander mens geworden.
Lucky Bitch heeft intussen ook een gehele refit gehad.
We gaan ermee door: zeilen door het leven.

11 juni 2024

En verder: CHECK onderstaande. Ik ben nog op zoek naar opstappers!

Lucky Bitch 2024 Planning

24 mei 2024

‘Plans are written in sand at low tide’…

Nog wat aanpassingen aan de Lucky Bitch 2024 zeilplannen: klik op onderstaande link om de meest recente planning te zien.

Lucky Bitch 2024 Planning

Vooral voor TRAJECTEN 5, 6, 8 & 10 zoek ik nog zeilers, opstappers, gasten.

23 maart 2024

Een paar aanpassingen aan de Lucky Bitch 2024 zeilplannen: klik op onderstaande link om de meest recente planning te zien.
Vooral voor Traject 05 en 06 zoek ik nog zeilers, opstappers, gasten.

Verder is er nog een nieuw Traject (07) op het einde toegevoegd, een pittige challenge voor lange afstand zeilers!

Steeds welkom aan boord!

Lucky Bitch 2024 Planning

20 januari 2024

CHECK THIS OUT!

Lucky Bitch 2024 Planning

routeplanning

01 januari 2024, Sint-Niklaas, België

nieuws

27 mei 2023, Habana, Cuba


Lucky Bitch in een passend Cubaans decor

Intussen is Lucky Bitch haar Maidentrip inmiddels een maand geleden gestart. ‘Time flies when you are having fun!’. Momenteel zijn we weer op kruissnelheid. Tot hiertoe heb ik opnieuw zalige zeilmomenten beleefd samen met enthousiaste crew maar ook solo. Tussendoor natuurlijk ook weer een paar pittige technische en andere uitdagingen. Het wereldzeilen is weer vlotjes opgepikt. Het is eigenlijk allemaal gelijk vroeger alleen net wat beter: de refit van mijn boot en ook de upgrade ervan, werpen hun vruchten af.


Je kan onze avonturen gewoontegetrouw lezen in ‘Logboek II’

Het wordt duidelijk dat 2023 een beetje een overgangszeiljaar is. De meeste opstap-kandidaten hadden intussen al volgeboekte agenda`s wanneer ik een beetje laat in het jaar afkwam met mijn concrete zeilplannen voor de rest van 2023. Het lijkt een kort maar intens zeiljaar voor mij & Lucky Bitch te worden. Kort, ja: in oktober dien ik haar weer voor een paar maanden achter te laten omwille van een ander (later meer) project.
Rond Februari 2024 ga ik dan weer van start met LB.
Beloofd, ik tracht langer op voorhand een planning aan te kondigen.

Sigrid, Your Captain Speaking

Hou deze link in het oog:
Lucky Bitch 2023 Planning

25 april 2023

BREAKING NEWS: Lucky Bitch verlaat na 5 jaar de Rio Dulce en meteen ook Guatemala.


Het was een bijzondere, fantastische, en vooral lange tijd hier.

De refit had LB nodig, de innerlijke verrijking van het hele gebeuren neem ik er graag als bonus bij. Maar, hey, nu is het echt wel tijd om weer te gaan zeilen op eigen kiel.
Wil je een stukje meezeilen, steeds welkom. Hier de geplande route voor de rest van 2023:

Lucky Bitch 2022-2023 Planning

01 april 2023 - en dit is geen grap - , Rio Dulce, Guatemala

De ‘Hits & Shits’ of the boatlife…
Ik heb enige tijd geleden deze rubriek uitgevonden. Ik heb er zelfs een notaboekje voor. Want, dit is toch wel het echte botenleven: een ware zee vol golven met diepe dalen en hoge toppen. Ze wisselen mekaar af, komen en gaan op het ritme van het bootleven. Wanneer je in de ‘safe comfort zone’ leeft (een steady job, inkomen, huis, thuis, familie, partner, regelmaat enz.) leef je, in mijn ogen, eerder een ‘flat life’. Dit is niet pejoratief bedoeld; ik leefde zo jarenlang. Als ik het vergelijk met mijn avontuurlijk bootleven nu, waarbij ik in de 1ste plaats koos om de safe comfortzone bewust te verlaten, me te onthechten en te gaan zoeken naar totale vrijheid, zie ik het duidelijke verschil. De hoogtepunten en dieptes waren er toen uiteraard ook maar veel minder extreem.

In het dagelijks botenleven ervaar ik zowat non stop de afwisseling van die extremen. Dit kan je avontuurlijk noemen, het is echter ook vooral een andere modus die behoorlijk wat tijd, geduld en vertrouwen vergt.

Aan boord van Lucky Bitch waar ik constant bezig ben met de gang van zaken om het schip vaarklaar te krijgen en houden, bundel ik deze diepe dalen en hoge hoogtepunten tegenwoordig in een schrift en noem ze ironisch ‘ de Hits & Shits’. Momenten van succes, euforie (lees dingen die werken) versus de onverwachte ontgoochelingen (lees dingen die plots niet meer werken). Ze wisselen mekaar continu af.

De HIT
Op 8 maart 2023 krijg ik van de Aduana in Puerto Barrios, Guatemala, het goede nieuws dat mijn verzoek om het land legaal en zonder kost te verlaten, is goedgekeurd.

Zie logboek maart 2023.

Een mega succes, een reuze HIT…


Groot feest: mijn vertrek is goedgekeurd. Ik kan Guatemala na 5 jaar (waarvan er 3 illegaal wegens overtijd wat mijn schip onder constructie betreft) legaal verlaten zonder penalty (boete) te betalen.

De SHIT
… uiteraard dient dit hoogtepunt gevolgd te worden door een evenwaardig dieptepunt. Het is er eentje om U tegen te zeggen.
Wanneer ik vertrekkensklaar ben, wat inhoudt dat alle papieren in orde zijn, alles werkt aan boord en er zelfs, als kers op de taart, een paar enthousiaste jonge backpakkers zichzelf als crew voorstellen, strooit de falende ‘Black Jack’ aan boord roet in het eten.


Lekkende schroefas.

Het ziet opeens allemaal zwart voor mijn ogen wanneer ik een lekkende schroefas zie!! De ‘Black Jack’ (rubber stuffing box die de schroefas verbinding met de koker waarin de schroefas zit, waterdicht houdt) lekt en dient dus vervangen. DIT KAN ENKEL OP HET DROGE!!! Voorts is het bestellen van een nieuwe ‘Black Jack’ (want die hebben ze hier natuurlijk niet en het dichts bij zijnde zijn de States) alweer een werk van lange adem.
10 dagen en dan houden we nog geen rekening met de ‘Semana Santa’ (de goede week), het belangrijkste feestgebeuren van het jaar in Guatemala.


Lucky Bitch terug on the hard. 2 stappen vooruit, 1 achteruit. Harde tijden :(

28 februari 2023

Een interview afgenomen vorige zomer (2022) in Gibraltar, Spanje - toen ik onderweg was voor de delivery van SY Chip.

Life of a Female Delivery Skipper
https://youtu.be/oDKLQHWZugY

01 januari 2023, Rio Dulce, Guatemala

Happy New Year aan allen!

2022 was een schitterend jaar. Een jaaroverzicht:

Januari: Corona lijkt stilletjes aan weg te ebben. Oef. Het normale leven begint zich voorzichtig weer op te pakken. We kunnen ons weer min of meer verplaatsen (wel nog met de nodige Covid maatregelingen in het begin). Voorzichtig doen we terug wat buitenactiviteiten met vrienden.


Sociale contacten en ontspanningsmomenten zijn broodnodig, concludeer ik en ben reuzeblij dat dit weer kan na barre lock down tijden. Op mijn verjaardag ga ik met Seda en Jurkan naar ‘Finca Paraiso: the waterfalls.’ Heerlijk.

Februari: Ik heb het geluk een paar geweldig fijne delivery`s en charters te doen zowel in Belize als in Honduras.


Ook nu is het weer volop genieten als lang geleden: zeilen, vrienden en samen op avontuur. Wat hebben we dat gemist.

Maart: De zeilcharters volgen mekaar op.


Weer cruisen in de West-Caraïben doet zo een deugd. Ook al is alles veel duurder geworden en komen er overal extra kosten bij: ankeren is niet langer gratis, overal vraagt men taksen en vergunningen, verzekeringen, vaccinatiebewijzen et cetera. Een hoge extra kost.

April: Geplande activiteiten die door Corona gecanceld waren, kunnen weer doorgaan. Ik ben aanvaard voor de Vipasana Meditatie training.


Ook spirituele ontwikkeling krijgt nu een kans en is verrijkend, te meer in deze ‘rare tijden’.

Mei - Juni: Eindelijk na 4 jaar (!) is het weer mogelijk om naar België te vliegen. Ik bezoek er mijn familie, help mijn mama met haar verhuis van ons ouderlijk huis naar een modern appartement, maak kennis met 5 nieuwe familietelgjes, geniet van een zalige zonnige droge zomer met familie en vrienden. Festivals en aktiviteiten zijn weer mogelijk, wat alles nog meer 1 groot feest maakt.


Mijn mama wordt 85. Samen met mijn zus Sandra, gaan we dit vieren o.a. met een boottochtje. Heerlijke momenten.

Juli - Augustus: Er valt me totaal onverwacht een delivery van een 55 ft Sense Beneteau te beurt. 4200 NM met een geweldig team van Kroatie naar Nederland.


Het Chip team. Met hen deed ik een fantastische delivery. Een heerlijk en ook weer zeer leerrijk avontuur.

Septermber: Nog een half maandje genieten van mijn thuisland.
Maar dan weer terug naar Guatemla waar LB op me wacht.


Meer dan happy dat we weer kunnen vliegen, reizen.

Oktober - Novermber: De eindspurt van de lange 5 jaar hard labeur on the hard. Tussendoor ontvang ik nog eens bijzonder geweldig nieuws (dat ik nog even stil hou). 2022 kan niet meer stuk.

December: De Splash van Lucky Bitch: het absolute hoogtepunt van 2022.

10 december 2022, Rio Dulce, Guatemala

Splish Splash ... Lucky Bitch is taking a bath. Na 5 jaar hard werken 'on the hard' gaat mijn geliefkoosd scheepje weer in het water.


Eindelijk is het zo ver!


Eventjes heb ik hier geen woorden voor. What a Thrill.


15 dagen voor Kerstmis is mijn Lucky Bitch weer klaar voor het water, waar ze thuishoort.


Alles top: de 10 onderwater true hulls lekken niet, de motor start en draait zoals het hoort.

Will be continued!

31 januari 2022, Rio Dulce, Guatemala

Vorig jaar, deze tijd maakte Ofelie een mooie documentaire. Ze viel er (nog) niet mee in de prijzen.
Ik vind het wel mooi en goed gemaakt en zo.
Graag deel ik dit met jullie: DRIVEN BY THE WIND https://youtu.be/3fLRkpv4J6I

21 januari 2022, Rio Dulce, Guatemala

Update van de Lucky Bitch Goes Around situatie:
Door alle rare huidige toestanden, heel veel personeelstekort door ziekte en het haast niet geraken aan onderdelen et cetera, heb ik een paar weken geleden dus besloten mijn o zo mooie zeilplannen met 1 jaar uit te stellen (dit met een ferme brok in de keel en tranen in de ogen). Dus 2022 wordt 2023 en 2023, 2024. Ook daar ik in het voorjaar naar België plan te reizen – ‘family affaires’ (goeie, jipi!), administratie en meer ditjes en datjes. Het is 5 jaar geleden dat ik mijn familie en vrienden in mijn thuisland zag. Ook zijn er intussen haast 5 nieuwe telgjes in de familie. Ik ben dus inmiddels 4,5 maal groottante! Tijd om dit alles in het echt te zien, niet langer enkel virtueel. Benieuwd!

Laat ons gewoon contact houden en blijf ons volgen via mijn website.

LB wordt langzaam maar zeker weer zichzelf!

Tot sooner or later,
Sigrid

31 December 2021, Rio Dulce, Guatemala

Aan allen nog eens de beste wensen voor het nieuwe jaar 2022. Dit jaar ben ik iets minder enthousiast. Terwijl ik vorig jaar er nog volledig weer voor ging, halverwege het jaar 2021 nog een mooie planning maakte, ben ik nu tot een punt gekomen dat ik niet meer plan. Het lukt gewoon niet. De pandemie blijft constant roet in het eten gooien. Op alle vlakken voel ik vertragingen en onzekerheden en wat vandaag nog zo was, is morgen weer anders.

Daarom heb ik als goed (?) voornemen voor 2022: geen plannen meer maken, geen verwachtingen meer. Het leven gewoon leven van dag tot dag en nemen gelijk het komt. Ik voel me hier steeds een beetje nerveus rond daar ik dolgraag plannen smeed en voor dingen ga. De afgelopen jaren heb ik mijn lesje geleerd: geduld en vertrouwen worden mijn sleutelwoorden voor 2022.

Deze houding betekent niet dat ik mijn boot niet verder afwerk of mijn zeilplannen opberg. Integendeel! Ik blijf er elke dag voor gaan. Mentaal niet te onderschatten maar anderzijds wel een bijzondere oefening. Wat betreft de zeilplannen en mogelijks meezeilen, kan je me best persoonlijk contacteren om te zien wat eventueel mogelijk is.

We houden contact!
Sigrid, Skip, SY Lucky Bitch.

 

10 Augustus 2021, Rio Dulce, Guatemala

planning

Eindelijk! Dit idee bestaat al een eeuwigheid, ik loop er al maanden aan te denken, snuister in oude pilotboeken, update electronische kaarten en ben eindelijk weer aan het navigeren. Hier is het grote Lucky Bitch zeilplan dat van start gaat Januari 2022.

Meezeilers meer dan welkom. Contacteer me als je concrete opstap wensen hebt.

Lucky Bitch 2022-2023 Planning

08 December 2020, Rio Dulce, Guatemala

Van waar het komt, ik weet het niet. Maar, ik wil er gehoor aan geven daar ik, nog meer dan ervoor, leef vanuit mijn passie. Ik heb weer zin om creatief te zijn! Schrijven en zo. Dus ook mijn website terug onder handen nemen.
Sinds halverwege dit enge jaar 2020 begon ik heel veel energie te verliezen. Jullie weten wel waarom. Ik was/ben zeker niet de enige. Het heeft me veel kopzorgen, nadenken, piekeren, slapeloze nachten, angst gekost. Maar, ik heb een licht vermoeden dat ik mijn veerkracht weer een beetje aan het terugwinnen ben.
Laat ik daarom oude tussendoor schrijfsels bijeensprokkelen en zo mijn website logboek II aanvullen.
Ik noem het de Corona Chronicles.

08 Augustus 2020, Rio Dulce, Guatemala

Hoi mijn lieve vriend, lieve lezer

Ik weet dat je van Guatemala houdt of zou houden.
Ik weet dat je weet dat dit een d
erdewereldland is...
Ik hoef je niet te vertellen dat ze echt hulp nodig hebben in deze corona crisistijd...

Dus, alsjeblieft, steun deze mensen.

Ik ben, in mijn lokale ‘Lock-down’ situatie in Guatemala, Rio Dulce, inmiddels 5 maanden, zo vrij geweest om me tot jou te richten.
We zijn met een 4-tal wereldzeilers vrouwen een actieplan begonnen om de lokale werkers op de werf alhier te steunen. Het was ondragelijk om nog langer toe te kijken en niets te doen. De actuele situatie is erg en het ergste moet, geloof ik, nog komen. Daarom hier het plan:

Guatemala zit hier al ongeveer 5 maanden vast. Velen in het land hebben 'witte vlaggen' gevoerd die aankondigen dat er geen voedsel in huis is.
https://www.theguardian.com/global-development/2020/may/22/guatemala-white-flags-hunger-coronavirus
Gezinnen hier in Rio Dulce zijn voor hun werk afhankelijk van wereldzeilers met hun jachten, en voor degenen die binnen RAM werken is het aantal boten hier beduidend minder dan normaal. Minder boten, minder werk.

Het RAM-management heeft goed werk verricht door de werkuren eerlijk te verminderen, zodat ze zoveel mogelijk van hun werknemers aan het werk houden. Sommigen voelen de impact van verminderde inkomsten meer dan anderen. Daarom werken we samen met het RAM-management om extra ondersteuning te bieden via de cadeaubonnen voor kruidenierswinkels aan mensen in nood.
Met uw steun kunnen we een groot verschil maken voor het leven van onze vrienden bij RAM. We voelen allemaal de financiële gevolgen van deze pandemie, maar hier koop je met $20, 17 EU basisvoedingsmiddelen om een gezin van 4 personen meer dan een week te voeden, dus donaties van bijna elke grootte gaan een verschil maken.

"We kunnen niet allemaal grote dingen doen, maar we kunnen wel kleine dingen doen met een groot hart." (Moeder Theresa)

Uw bijdrage is meer dan welkom en kan worden gedoneerd:
Sigrid Greven
BE90 0357 0680 9032
BNP Paribas Fortis
BIC: GEBABEBB
IBAN: BE90 0357 0680 9032

Vermeld ‘steun Rio Dulce Corona crisis’
Heel erg bedankt alvast! Muchos gracias!

01 Mei 2020, Rio Dulce, Guatemala

Veerkracht
is missing. Iets wat ik zelden (en ook als raar) ervaar. Eigenlijk heb ik dit nog nooit meegemaakt. Ik vrees dat corona er voor iets tussen zit?!
Het is best een eyeopener om te zien wat het met mij, elke mens doet om sporadisch sociaal contact te missen. Of je nu single bent, verse grootmoeder, vader van een heel Guatemalteeks gezin of dementerende vrouw op leeftijd in een al dan niet geïnfecteerde home. Wie weet? Wie weet wat? Niemand.

Onzekerheden. Onduidelijkheden. Vragen. Fake FB-nieuws. Gemanipulleerde media. Onbetrouwbare cijfers. De natuur laat zich horen, het einde van het kapitalisme? Ach, het is allemaal zo vreemd, veel en moeilijk voor een klein eenzaam mensje dat bang afwacht. Dat geldt wereldwijd voor iedereen, vermoed ik.

Het gebrek aan sociale sporadische contactjes maar ook het gebrek aan ondersteuning voor mijn project (iedereen leest en volgt graag, de realiteit is dat niemand op de Push the Button knop drukt) ontneemt me momenteel alle nodige veerkracht.

Ik trek me even terug.
Till we meet again, sooner or later, somewhere over the rainbow, in betere tijden.
Voor iedereen veel moed en vertrouwen in deze corona crisistijd.

01 Januari 2020, Rio Dulce, Guatemala

Wat ik onlangs mocht lezen en wat me veel goede moed gaf:

wat een mooi moment had ik gisteren op oudejaarsdag, ik heb dan je hele jaar 2019 doorgelezen op je website.
En ik viel van de ene verbazing in de andere … wat een project ben je bezig zeg, zo grondig en gestructureerd aan het refitten …. Respect!
De hele LB stukje bij beetje uit elkaar halen, bekijken, beoordelen en herstellen ... WAW
Het is de enige goede manier, je hebt helemaal gelijk en je hebt de juiste beslissingen genomen. 
Maar ik kan me ook zeer goed inbeelden hoeveel mentale kracht je hebt moeten ontwikkelen om steeds het bos nog door de bomen te zien.
Prachtig geschreven, zeer meelevend. Chapeau.

Aan iedereen die mijn project volgt, leuk vindt en me wil steunen; hier is de link:

 

25 December 2019, Rio Dulce, Guatemala

17 December 2019, Rio Dulce, Guatemala

Jipi, na 9 maanden non-stop zwoegen, zweten en heel hard werken in stof, hitte, vuil en ook al eens tropische regen, gaat Lucky Bitch eindelijk in een propere verfcabine. Het hele schip zal professioneel gespoten worden met maar liefst 10 lagen van de beste epoxy 2-componenten verven.

01 September 2019, Rio Dulce, Guatemala

Stay tuned!

Ik heb het genoegen om mee te werken aan een Vlaams televisie programma als vlogger in Guatemala. Het programma heet Iedereen Beroemd, de rubriek heet van Alaska tot Zimbabwe. Elke donderdag om 19u40 op één (VRT).

01 April 2019, Rio Dulce, Guatemala 

Dit is geen grap, er zijn een paar nieuwigheden te vinden op mijn website!

01 December 2018, Rio Dulce, Guatemala

Als je mijn website graag leest: Push the button!
Of steun Lucky Bitch Goes Around BE90 0357 0680 9032

21 November 2018, Rio Dulce, Guatemala

Opgelet! Als jullie me post willen sturen, doe dat niet via de 'gewone' post. Deze is in Guatemala namelijk totaal niet meer werkzaam, eigenlijk zelfs zo goed als onbestaand, heb ik nu vernomen.

Via verzenddiensten (Fedex, DHL, ...)moet het redelijk vlot verlopen. En je kan de verzending dan tracken.

Pakjes kunnen - bij benadering nog tot November 2019 (?) - verzonden worden naar:

t.a.v. Sigrid Greven
R.A.M. Marina and Yacht Club
Kilometro 274 Rutal El Peten
El Relleno Rio Dulce, Livingston, Izabal
Guatemala, Central America

30 September 2018, Rio Dulce, Guatemala

Mijn e-boek 'Solo mijn droom achterna' is vanaf 8 oktober 2018 beschikbaar.

e-boek

 

Marine Traffic

25 Augustus 2018, Rio Dulce, Guatemala.

Marine Traffic

Lucky Bitch’s verdere zeilplannen zijn ‘postponed’. Uitstel is geen afstel. Ik heb gewoon tijd nodig om:

 1. Mijn zeilschip hiervoor weer klaar te stomen.
 2. De boordkas te spijzen.
 3. Mijn volgende zeilplannen voor te bereiden – het hoofdstuk Caraïben wordt afgesloten.

Pas dan pikken we de draad weer op en zeilen verder rond de wereld, alleen en/of met opstappers. Deze succesformule wil ik verder zetten. Waar we de boeg naar toe sturen staat nog niet helemaal vast. New-York blijft roepen in de vorm van het `Big Apple` plan. Daarna zal het er toch eens van komen: de grote sprong in de grote oceaan.
Blijf me daarom volgen, steunen, lezen en contacteren.

Oh ja en als je een bijdrage wil leveren aan puntje 2 omdat je mijn project okay vindt en wil steunen:

Dankjewel alvast voor de voorbije jaren. Wat mij betreft en als LB nog mee wil, gaan we verder.

Met tropisch warme groet uit de jungle waar er koortsachtig gewerkt wordt.

Sigrid, Skip SY Lucky Bitch @ Ram Marina, Rio Dulce, Guatemala, Central-America.

01 Maart 2018, Rio Dulce, Guatemala.

De website van Marine Traffic is vernieuwd.
Surf vanaf heden naar volgende link wil je Lucky Bitch haar laatst `onderschepte` positie zien:

Positie Lucky Bitch via Marine Traffic

Marine Traffic

Je ziet dat er enkel wordt ge-update wanneer LB in de nabijheid van een kuststation komt. De laatste keer was dat, eh … voor de kust van Honduras – intussen weer een dik half jaar geleden.
Uiteraard kan je via mijn log-of dagboek normaliter ook steeds het reilen en zeilen van Lucky Bitch en haar Skip min of meer volgen.

01 Januari 2018, Antigua, Guatemala.

2018 ny

Voor iedereen die dit leest: `een geweldig 2018 toegewenst! Het lijkt of ik pas gisteren oud- op nieuw vierde, maar nee, hoor, we zijn alweer een maand verder.

Misschien zitten mijn geweldig 3 weken `vacanciones` er voor iets tussen? Want, ja, ook een wereldzeiler dient af en toe een break te nemen.

Mijn break wordt meteen een goed jaar `off` - even geen wereldzeilen. Na 6 jaar full continu van dat, is het eens nodig om tijd te nemen voor niet-zeil-zaken. Monkey Bay Marina op de Rio Dulce in Guatemala is hier de uitstekende plek voor. Ik heb momenteel de handen vol met het voltooien van mijn 1-ste e-boek, vervolgens schreeuwt Lucky Bitch alweer om aandacht en dien ik deze grote `refit` nu te gaan voorbereiden. Voorts staat de studie van de nieuwe zeilplannen op de agenda en tracht ik, als ik hier en daar nog een gaatje vind, mijn website bij te houden – er zal naarstig gewerkt worden aan het publiceren van alle Caribbean (ei)landen foto`s. Je ziet, aan boord van LB zijn we constant in beweging.

Voor zij die willen opstappen: vanaf het late najaar gaan we (normaliter) weer op pad. Blijf me volgen via de website en feel free om te reageren.

Voor zij die graag een bijdrage leveren, feel also free:

Push the Button!

Maak er allen, waar, hoe of wat dan ook, een spetterend 2018 van!

15 Oktober 2017, Monkey Bay Marina, Rio Dulce, Guatemala.
Er dient heel veel water naar de zee te vloeien vooraleer je een wereldomzeiling kan realiseren. Tussen 2000 en 2010 ben ik meer dan tien jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Alles pro deo gedreven door passie. Sinds mijn vertrek in 2011 is het Lucky Bitch Goes Around – LBGA - project van start gegaan.

Wat Lucky Bitch en haar Skip in de afgelopen zes jaar meemaakten qua reilen en zeilen, hoogte- en dieptepunten kan je lezen op mijn website. Bloed, zweet en tranen en al het geld dat ik heb kost me dit alles.

Na zes jaar wereldzeilen ga ik er mee door en wil mijn project LBGA op veilige wijze verder zetten. Solo een pittige uitdaging. Met een beetje hulp van buitenaf lukt het me.

Je volgt mijn avonturen door het regelmatig lezen van deze website en via de sociale media? Je schaft je weldra ook mijn boek(en) aan? Je houdt van de verslaggeving van het uitwerken van mijn droom? Je wil dit verder blijven doen en me ook steunen omdat je gelooft in wat ik doe?
Je bijdrage is meer dan welkom!

Daarom: Push the Button!

06 Oktober 2017, Monkey Bay Marina, Rio Dulce, Guatemala.
Lucky Bitch`s verdere zeilplannen zijn postponed. Uitstel is geen afstel. Ik heb gewoon een klein jaar nodig om:

 • Mijn eerste (E)-boek te voltooien
 • Mijn volgende zeilplannen voor te bereiden – het hoofdstuk Caraiben wordt afgesloten.
 • Mijn zeilschip hiervoor klaar te stomen

Pas dan pikken we de draad weer op en zeilen verder rond de wereld. Alleen en/of met opstappers. De succesformule van afgelopen zes jaar wil ik verder zetten. Waar we de boeg naar toe sturen staat nog niet helemaal vast. New-York blijft roepen in de vorm van het Big Apple plan. Daarna zal het er toch eens van komen: de grote sprong in de grote oceaan.

Blijf me daarom volgen, steunen, lezen en contacteren.
Dankjewel alvast voor de voorbije zes jaar. Wat mij betreft gaan we verder.

Met tropisch warme groet uit de jungle waar er koortsachtig gewerkt wordt.
Sigrid, Skip SY Lucky Bitch @ Monkey Bay Marina, Rio Dulce, Guatemala, Central-America.

22 Juli 2017, Monkey Bay Marina, Rio Dulce, Guatemala.

workingwritingtime
Sssssst.... Working-Writing.

29 Juni 2017, French Cay, Roatan, Bay Islands, Honduras.
Sorry for delay, beste lezertjes! Ik was anderhalve maand `lap,topless`! Een zilte golf had zich ongevraagd bruutweg over mijn kaartentafel gegooid waarop de laptop helaas nog open stond. Met alle gevolgen van dien: scherm stuk daar dat geen zout lust. Vervolgens 6 weken zoeken en doen om dit probleem opgelost te krijgen – wat, hoera, gelukt is.

01

9 maanden vol (zeil)avontuur, hoogtepunten, dieptepunten in een Centraal Amerikaans decor gaande van intense jungles vol wilde beesten tot een unieke en goed bewaarde onderwaterwereld vol magische zeedieren over gevaarlijke riffen en idyllische ankerplekken, authentieke vissersdorpjes, te chique resorts, slums en Americain shoppingscentra waarin je zowaar makkelijk verloren loopt, gezellige plak-wereldcruisers-bars en de meeste vreemde plekken die ik ooit zag. `Where the freaks come out`! Dit alles af en toe solo, vaker met allemaal weer nieuwe enthousiaste opstappers en opstapsters.

02

Moe maar voldaan zal ik Lucky Bitch nu in veilige zoete wateren brengen diep in het oerwoud van Guatemala waar orkanen niet kunnen komen en waar ik, gemeerd aan een `luxueus` ponton met stromend zoet water en stroom (ongestoord?) kan …. werken aan de boot, de plannen en de projecten.

Mijn oneindige to-do list vat aan met het updaten van deze website. Niet afhaken dus, we doen voort!

03

28 April 2017, Placencia, Belize.
Mijn zeil/reisplannen schrijf ik meer en meer bij voorkeur in het zand bij laag water! Er gaat geen dag voorbij of er gebeurt wel iets dat nieuwe wendingen veronderstelt. Is dit de teneur van wereldzeilen? Van mijn wereldzeilen?

Toch plan ik mijn toekomstig traject Lucky Bitch`s Big Apple Plan!
Planning.

Alle opstap-kandidaten: mail u aan! lbgoesaround@gmail.com

Big Apple Plan

15 Januari 2017, Placencia, Belize.

CNN BREAKING NEWS!!!! LUCKY BITCH SEEKS CREW FOR HER BIG TRIP TO THE BIG APPLE!!!!

Planning.

Interesse? Mail met als titel `Crew LBs BIG BIG APPLE PLAN` naar lbgoesaround@gmail.com

NY

24 December 2016, Placencia, Belize.
Aan alle lezers van mijn website: (tropisch) warme kerst- en nieuwjaarswensen van uit het Aards Paradijs!

xmas2016

23 Oktober 2016, Rio Dulce, Guatemala.
Dames en heren, meisjes en jongens, avontuurlijke mensen en zeilers, je heb nog geen (vakantie)plannen voor Halloween, Kerst & Nieuw, volgend jaar? Waarom dit niet eens proberen!?

news

Planning.

The Lucky Bitches zeilen in Latijns-Amerika: Belize, Honduras en Guatemala.
Kom eens langs voor een uitstekende Caribische zeiltrip.
Bang voor de winter-blues? Blijf kalm en neem het vliegtuig naar het tropisch zeilparadijs!
Vaar mee met SY Lucky Bitch en ervaar een onvergetelijke, tropisch warme, spannende, avontuurlijke, prachtige zeilreis vol van zeilen, zwemmen, snorkelen en zelfs duiken.

Wees mijn gast! Welkom aan boord van SY Lucky Bitch
U Skipster Sigrid

Contact: lbgoesaround@gmail.com.

08 September 2016, Rio Dulce, Guatemala.
Na een time-out omwille van andere relevante bezigheden, zet ik na enige maanden met volle goesting mijn LBGA – Project verder. Lucky Bitch Goes Around, jazeker!
Het duurt misschien allemaal net iets langer dan initieel voorzien maar dat belet niet dat we ons bij het einddoel houden: de bol ronden.

Plannen schrijf ik bij voorkeur in het zand bij laag water en daar er in weze niet zoveel verandert, ben ik ook nog altijd op zoek naar opstappers. Nieuwsgierig? Interesse? Zin? Tijd? Ambitie? Er-aan-toe? …. gewoon DOEN!!

03

Check it out: Planning.

Contacteer me in geval van concrete meezeil-vakantie-chillax-avontuur-ambitie along SY Lucky Bitch: lbgoesaround@gmail.com.

29 Augustus 2016, Sint-Niklaas, België.
Verder kijken dan je horizon? Nieuwe plannen maken?

Check it out:: Planning.

transatlantic 3

05 Augustus 2016, Nieuwpoort, België.
Weer 4800 interessante oceaanmijlen achter de kiezen. Ik had die in Luperon (Dominicaanse Republiek, Caraïben) voor de boeg als een `delivery` van de snelle catamaran `We Two Are One`.
Mijn 3-de Transatlantieker - de 1-ste van West naar Oost - was alweer een voltreffer.

transatlantic

Voorts blij om even weer in België `op vakantie` te zijn.

23 April 2016 - Placencia, Belize.

Aan al degene die mijn project steunen. Uw bijdrage is hartverwarmend. Een welgemeende MERCI!!!

nieuws april

22 Februari 2016 - Cuba, Cienfuegos.

Uw bijdrage is meer dan welkom:

Rekeningnummer Steun Lucky Bitch Goes Around BE90 0357 0680 9032
BNP Paribas Fortis
BIC: GEBABEBB
IBAN: BE90 0357 0680 9032

Bedankt!

Een solo wereldzeilreis kost je al het geld dat je hebt. En meer! Onverwachte wendingen tijdens mijn LBGA (Lucky Bitch Goes Around) project:

 • diefstal in Haïti
 • muiterij
 • onbezoldigde cruise-opdrachten
 • en op de koop toe nu een gescheurde genua (en nog enkele andere noodzakelijke investeringen)

nopen me tot volgende oproep.

oproepsteun

Uw bijdrage is meer dan welkom:

Rekeningnummer Steun Lucky Bitch Goes Around BE90 0357 0680 9032
BNP Paribas Fortis
BIC: GEBABEBB
IBAN: BE90 0357 0680 9032

Bedankt!

25 December 2015- Kerstmis. Belize.
Tropisch warme wensen:
Merry Christmas & a Happy New Year!
Feliz Navidad y un Feliz Año Nuevo!
Zalige Kerst & een Gelukkig Nieuwjaar!

xmas_2015

29 November 2015. Belize.

nieuws04

Bekijk hier de foto`s van Belize - Juni 2014: Traject 06 - Belize, Inland and the Reef.

Voor degenen die worden geïnspireerd: Planning.

22 November 2015. Belize.
Goed nieuws voor al wie nog eens mee wil zeilen met de Lucky Bitches in de Caribbean Sea.

nieuws_03

U leest het goed. Omwille van diverse redenen werkt huisje tuintje booMPje voor mij niet en kies ik weerom voor booTje dat dan ook nog liefst op avonturen-zeiltocht gaat.

De tocht in 2016 zal gaan naar de laatste 2 (ei)landen die nog op mijn Caribbean wish-list staan: Mexico en Cuba. Vertrekkende van uit Belize kan er nog een Belizean Sailing Vacation aboard LB aan vooraf gaan. Het seizoen 2016 zal 6 maanden later afgesloten worden met een langere trip terug naar de prachtige Rio Dulce (Guatemala) waar ik mijn schip en mezelf in veiligheid breng voor het orkaanseizoen.

Alles staat verder nog open. Data kunnen verschoven worden. Most of all: crew, opstappers, toeristen, vakantiegangers, team players, lot-en bondgenoten in dit alweer nieuwe traject van `Lucky Bitch Sails Around` zijn meer dan welkom.

Bekijk hier het programma - scrollen naar 2016: Planning.

02 November 2015. Belize.
Toe aan vakantie: Be-lize is the place to be.

nieuws nov
Belize it or not: dit is het aards (vakantie)paradijs bij uitstek.

28 Augustus 2015. Belgium.
Halverwege 6 weken verlof in mijn thuisland. Leuk om vrienden en familie weer te zien. Een wereld van verschil tussen het leven in de Tropen en in de Lage Landen. Het ritme hier word ik geleidelijk weer gewoon. Echter, het schrille contrast tussen schaarste en overvloed schaadt. More is less al kan ik erg genieten van pistolekes, jonge kaas en natuurlijk our `Belgian` national dish: `French` fries!

moulesfrites
Toerist uithangen in eigen land: moules frites in de Rue des Bouchers, hartje Brussel. Et si je prends mon cœur ici!

11 Mei 2015. Haïti, Grand Goave.
Beroofd van laptop, 150 US dollars, enige prularia, heel veel computer data evenals de meest recente schijf-back up en dus alle schrijf- en grafisch werk van afgelopen  jaar en LB Goes Around gegevens en nog veel meer.

Mijn droom hebben ze niet kunnen afnemen. Ik ga door, al zal het er in de toekomst soms wat anders aan toe gaan.

25 April 2015.
Na een uitermate interessante en avontuurlijke pioniers-zeiltocht in de Golf van Gonâve, Haïti, vertrek ik half Juni naar mijn volgende bestemming: de Kaaimaneilanden. Ik hoop op Haïtiaanse (politieke) stabiliteit opdat men daar in betere en zeilvriendelijkere mogelijkheden zou kunnen voorzien.

nieuws
Ik ontmoette mooie mensen hier (innerlijk en uiterlijk) die een betere toekomst verdienen. Helaas trof ik ook de mindere kant van dit dubieuze land.

“Ayiti mete met, hounga sou mwen”: Haiti has cast a spell on me and if you cruise through it, it will cast a spell on you as well.

17 Maart 2015.
Tussen het zwemmen met de dolfijnen door hier in Sapodilla Bay, Turks & Caicos waar ik voor anker lig, neem ik de tijd om iets anders te doen dan zeilen.

nieuws

Er wordt hier naarstig gewerkt aan boord: onderhoud Lucky Bitch, mijn eigen papierwinkel, oprommelen, een hele lijst `ditjes & datjes` af -werken en -vinken, problem-solving en verder ook de website up-to-date houden.

Na een jaar slaag ik er in mijn foto`s in tekst en beeld te publishen.

Vervolgens zet ik nieuwe krijtlijnen waaardoor mijn LB Goes Around - planning op punt staat.

Neem de tijd en geniet virtueel mee:
Traject 02 - Dominikaanse Republiek, Haiti en Cuba.

Neem je agenda en geniet reëel mee:
Planning.

05 Maart 2015.
De `Caribbean Inner Circle` (of zal ik zeggen ovaal?) is zo goed als rond. Behalve Venezuela - vaste land - heb ik het zo allemaal een beetje bezeild en bekeken. Soms alleen, soms met vrienden. Soms met 2 vingers in de neus (lees de wind van achter) soms opkruisend vaak tegen 25 knopen wind en een ferme tegenstroom. Dit alles tezamen heb ik enorm genoten van diverse eilanden, de slordige 8000 mijl, de verschillende culturen, kortom het grote zeilavontuur. Nu ga ik een beetje uitrusten op de T&C eilanden en tussendoor nieuwe krijtlijnen uitzetten. Wordt vervolgd!

nieuws_feb2015

31 Januari 2015.
Een halve eeuw oud. Ik ga nog even door met deze `nieuwe` levenskoers.
Traject 1 van 2015 vat aan. Turks & Caicos here we come. Eerst nog een beetje genieten van Colombia.

B.t.w: als jullie `even` niet van me horen, no panic: WIFI is hier vaak geheel niet voor handen.

nieuws

31 December 2014.

xmaswishes
Best warm wishes to all of you for 2015 uit Panama (City). Op naar de Kuna-indianen.

03 December 2014.
Helemaal opgewonden want morgen maak ik binnen mijn grote droom nog een sub-droompje waar. Ik zal het Panama Kanaal door gaan!!! Altijd gezegd dat ik DAT zou doen voor mijn 50-ste. Wel, het is dus de hoogste tijd. Nee, niet met SY Lucky Bitch. Wel aan boord van SY Minx van Canadese vrienden, als line-handler. Een ideale generale repetitie voor enige jaren later.

Te volgen op:
http://www.pancanal.com/eng/photo/camera-java.html

panama

24 Oktober 2014.
Na 3 zomermaanden van hard werken `on the hard` - een schip kan best wel wat onderhoud gebruiken na een periode van intens zeilen en vele mijlen - gaat Lucky Bitch terug in het water. Ram Marina, Rio Ducle, Guatemala was voor mij een interessante, leuke en aangename werkomgeving. En nu, hop, op naar nieuwe zeilavonturen. Bay Islands, Honduras, here we come!

nieuws

10 Oktober 2014.
Mañana Mañana... Ik krijg die tropische ziekte een beetje te pakken. Een kleine vertraging voor mijn logboek-update. So sorry. Maar, eh, kijk intussen ook es of er nog eieren gelegd zijn.

Take a look: eggs

nieuwssep

05 September 2014.
Wegens behoorlijke laptop problemen zal de update van het logboek pas later verschijnen.

nieuws
Bijzondere dank gaat uit naar Vito die met de nodige kennis en een engelengeduld een geslaagde lapt-operatie uitvoerde. Ik hoop voor enige tijd gedepanneerd te zijn.

08 Augustus 2014.
Hier zijn ze dan: de foto`s van Puerto Rico, Juni 2013.

Take a look: Traject 06 - Puerto Rico

06

10 Juli 2014.
Ontgoochelend nieuws komt binnen als een donderslag bij klaarlichte hemel: een `long-term` crewkandidate trekt plots totaal onverwacht haar staart in. Shit happens.
Het goede nieuws is dat er weer plaats is voor anderen aan boord. Check LB`s planning en waag je kans - maar, eh, ga niet over 1 nacht ijs. Sea U?!

Nog tal van opstapmogelijkheden: planning. Be our guests!

Laat iets weten als je mee wil: lbgoesaround@gmail.com.

01 Juli 2014.
Van uit Texan Bay, Burnt Key, een waanzinnig rustige en mooie ankerplek op het Golfette meer op de Rio Dulce, vat ik vol goede moed 2 maanden van hard werken aan (de boot, het project en zoveel andere to-do`s). La dULce vita!!

nieuws02
Rio Dulce, Guatemala.

05 Juni 2014.
Wegens een hele fijne vakantie te Belize zal logboek Mei 2014 pas eventjes later verschijnen.

nieuws
Visiting unBELIZable beautiful Belize.

04 Mei 2014.
Nog wat beeldmateriaal
: Intermezzo @ Curaçao - Born to sail, forced to work.

31 Maart 2014.
Cuba, Santiago de Cuba: we zijn alweer de laatste dag van de maand. De tijd gaat snel, gebruik hem wel. Ik denk dat ik dat doe.

nieuws

Afgelopen 3 maanden heerlijk zeilavontuur gehad. Samen met tal van crew bezeilde ik Curaçao, Bonaire, Puerto Rico, Mona Island, de Dominicaanse Republiek, Haïti en Cuba. Volgende drie maanden staan Jamaica, Cayman Islands, Cuba once again, Mexico, Belize en als (tijdelijke) stop Guatemala op het programma.

15 Januari 2014.
Allons Il faut partir.

Om jullie te doen watertanden of ter inspiratie: recente foto`s Mei 2013.

Nog opstappers gewenst vanaf 15/05 en vanaf 01/09/2014 tot ...?

Sea U!?

08 Januari 2014.
Oost West, thuis best ...

Na 2 weken `back-to-Belgium hollidays` terug aan boord.
Lucky Bitch Goes Around will be continued.

Er is altijd plaats aan boord om een stukje van dit zeilavontuur mee te beleven. Vooral vanaf 15/05 ben ik nog op zoek naar opstappers: planning.

Nog een nieuwsje: mijn Belgisch telefoonnummer is vernieuwd (weges `expired`). Vanaf heden:
Mobile Belgium +32 (0) 476 62 65 29

21 December 2013.

nieuws
Best Warm Wishes!

19 November 2013.
Lucky Bitch`s zeilplannen krijgen meer en meer vorm. Volgende trajecten zijn nog mogelijk:

1. Januari 2014: vertrek Curacao, oversteek (30 NM) naar Bonaire, 2 weken (duik)vakantie Bonaire. Overtsteek Bonaire naar Puerto Rico (490 NM - een 5-tal dagen en nachten zeilen).

2. 2-de helft Maart 2014: Zuid Oost kust Cuba afzeilen van Oost naar West. Een 150 tal NM.

01

3. Tussen 15 Mei en 15 Juni, 1 maand of een deel er van: van Cuba oversteken naar Belize (eventueel eerst even Mexico). Dit via route A (in 1 rack) of via route B (in 2 racks). Voor de avontuurlijke zeiler die houdt van mijlen maken.

02

4. Vanaf September nog tal van opstapmogelijkheden: planning. Be our guests!

Laat iets weten als je mee wil: lbgoesaround@gmail.com.

03 November 2013.

nieuws

Weer een refresh gedaan van mijn toekomstig zeilplan. Lucky Bitch Goes Around 2014 -2015 vs. 4 is published now!!

Er is nog plaats aan boord. Neem een kijkje op: (planning).

Laat iets weten als je mee wil: lbgoesaround@gmail.com.

Ajo & Sea U?!

21 September 2013.
Venezuela skipped. Update Sailing Plans 2014 -2015 SY Lucky Bitch.

Due to another horrible piracy attack in Venezuela, I decided to change my sailing plans 2014/2015. Vanwege nog een afschuwelijke piraterij aanval in Venezuela, besloot ik mijn zeilplannen 2014/2015 aan te passen.

Candidates who like to join me on (parts of) this safe adventurous sailing trips, contact me.

Kandidaten die graag deelnemen aan (delen van) deze veilige avontuurlijke zeiltochten, contacteer me: lbgoesaround@gmail.com.

Remember: sailing plans could be subject to (unforeseen) circumstances! Vergeet niet: zeilplannen kunnen onderhevig zijn aan (onvoorziene ) omstandigheden!

plan

01 September 2013.
Er is weer een nieuwe reeks foto`s klaar, het logboek is ingevuld, de tochtplanning voor 2014 -2015 gemaakt en de route ge-update. In afwachting van meer gezeil, alvast veel surfplezier.

19 Juli 2013.
Tussen de werkzaamheden door heb ik deel 2 van het Journaal van Lucky Bitch Goes Around Juni 2013 kunnen afwerken.

Lees- & kijkplezier: click hier.

nieuws 03
Ik parkeer Lucky Bitch even voor een half jaar. We hebben samen alweer schitterend gezeild, prachtige (ei)landen bezocht en tal van avonturen beleefd. Will be continued!

02 Juli 2013.

buen
Bon día de la bandera!
Vlaggetjesdag: een nationale feestdag in Curaçao. Iedereen krijgt vrij. Dushi seg!

6 maanden resideren @ Curaçao.
Lucky Bitch Goes Around: 6 months under construction.
Working on website & E-Book. Coming soon to you!

Mijn postadres voor het komende half jaar:

Kimakalki Marina N.V.
t.a.v. Sigrid Greven
Brakke Put Ariba 62
Spaans Water
Curaçao - Nederlandse Antillen

30 Juni 2013.
Het logboek van Juni 2013 is een extra dubbel en dik leesverhaal met veel beeldmateriaal geworden. Om de hele zomervakantie van te genieten. Hier alvast deel 1. Enjoy!

24 Juni 2013.
Bye Bye Ponce, bye bye Puerto Rico. Met enig verdriet in het hart verlaat ik dit gelukkige eiland.
`Should I stay or should I go?`. De zee roept. Het was me ten zeerste aangenaam!!
One day we`ll meet again.

should
Van ai ai ai ai Puerto Rico-oh-oh naar auw auw Curaçao wauw wauw.

27 Mei 2013.
Ik was reeds dol op Puerto Rico, de Spanish Virgin Islands zijn er deel van en ik hou er dus van.

De Spaans-Puerto Ricaans tijdloze sfeer, Puertoricanen met tattoos en lovehandles, kleurrijke vriendelijke vrouwen, spelende kids en wereldzeilers van zo wat overal.

Heerlijk sfeertje, helaas dien ik me nu te reppen naar Ponce. I`ll be back, Culebra!

nieuws 03

23 Mei 2013.
The Baths (Virgin Gorda, BVI`s) waren `a must see` en dat in leuk gezelschap.

nieuws02

19 Mei 2013.
Arrived @ Gun Creek, the FAT Virgin Island - aldus Columbus - Virgin Gorda.We zullen es gaan voelen ;) First things first: inklaren, shopping en bijslapen. The Baths zijn hier het zoveelste 8-ste wereldwonder - benieuwd....

fat vg

14 Mei 2013.
@ anchor in Anguilla, the Rainbow City (ik voel me hier dus thuis). Alweer een prachtig eiland. Het is voor mij het 1-ste Caribbean Island waar ik echter hoor, voel en zie dat ze last hebben van `de crisis`. Maar.... ik heb internet `for free` aan boord.

anguilla

Dus...eindelijk: een nieuwe lading foto`s op de site. Helaas is er hier aan boord een hard disk gecrasht waardoor ik geen beeldmateriaal meer heb van mijn leuke solotrip in Januari.

Het goede nieuws is dat er Puerto Rico foto`s zijn en ook een beeldverslag van de Virgin Islands. Dat laatste zal mijn familie vooral tof vinden, denk ik. Veel kijk- en leesplezier!

06 Mei 2013.
Wie A(ntigua) zegt, gilt B!... Barbuda bevat: beach morning glory, birds & barracuda`s and is…. BEAUTIFUL!!

barbuda

06 Mei 2013.
Delivery SY Moonlight: Antigua-Guadeloupe in 17u. en Guadeloupe - Antiuga in 25 minuten (met ijzeren vogel Liat). Russian mission succefully completed. Preparing 4 Barbuda, Anguilla, Virgin Gorda.

de russen

26 April 2013.
Yesssss! Ik zeil mee in de Antigua Race for Classics a/b van Thendara. Mijn job: running rigging trim portside. Nog een droom die in vervulling gaat. Uiteraard winnen we.

thendara

19 April 2013.
De virtuele weergoden waren nog de enige waar ik in geloofDE.

Ik plande mijn tocht van Statia (St Eustatius) naar Antigua (70 NM) a.d.h.v. de gribfiles (= weerinfo online. Ik rekende op 1 rak aan de wind in 14 à 20 uur.

nieuws 04
Het weer dacht er anders over …

Zuid Oost i.p.v. de beloofde stabiele 5 bf. Noord Oost. Maar dan: wind shifts , une houle de 3 mètres (golven van 3 meter), gigantische tropische regenbuien wegens des orages (onweer) en meer van die toestanden! `… à la mer comme à la mer` denk ik dan en nog veel meer.

Maar, ik heb er weer eens van genoten en ben veilig aangekomen. Na 48 uur ga ik op een prachtige ankerplaats (Jolly Harbour – what`s in a name? - Antigua ) bijslapen. Alvast dromen van en morgen op zoek naar `the Classics`. Will be continued…

16 April 2013.
Ik zet koers naar: the Antigua Classic Yacht Regatta, one of the world's premier classic yachting events, which brings together a spectacular collection of yachts - waaronder Lucky Bitch - and people - waaronder ik - for some superb sailing and great fun in the ideal conditions of the Caribbean.

nieuws03
Ik kijk er naar uit!

09 April 2013.
Op naar Saba, het Shangri-La in the Caribbean.

saba

01 Maart 2013.
Aangekomen in St Maarten op de 1ste dag van .... Maart. Lig goed en wel @ anker in Simpson Bay. Ingeklaard, Mc Donalds bezocht en internet gevonden, yess.... Dit WE een stukje Heineken Regatta meepikken. Maar nu ff ferm bijslapen. Weinig rust gehad in de overtocht met die hele vloot cruiseschepen.

simpson bay

23 Februari 2013.
Super-familie-week gehad op de Virgin Islands. Ik zeil verder Oostwaarts. Iedereen die op (zeil)vakantie wil komen, geef me gerust een seintje.Zie: (planning).

bvi

14 Februari 2013.
De Maagdeneilanden, daar kom je niet zomaar - toch niet met een zeilboot van uit het Westen - daar moet je wel wat voor doen!
Na een alweer pittige (met spectaculaire pitstop) oversteek van 4 dagen en 4 nachten ben ik aangekomen in St-Thomas, Charlotte Amelie, USVI. Dit zonder kleer- en zeilscheuren, moe maar, voldaan.
De pitstop? Weldra meer hierover in mijn logboek.

05 Februari 2013.

nieuws2

Ponce, Puerto Rico, 360 NM, bereikt na 6 dagen en nachten stevig solozeilen met zeegang tot 3 meter, tegen stroom en aan de wind die constant rond de 25 knopen (6 bf.) blies. Het was toch beestig goed en dolfijn! Ik ben fier op de boot en op mezelf. Jammergenoeg is op het einde de genua (het voorzeil) gescheurd. Maar, die wordt hier intussen al weer opgelapt.

nieuws1

nieuws0
De stormfok aangeslaan ter vervanging van mijn gescheurde genua. Een beetje er over bij 30 knopen (7 bf.) wind maar, liever dit dan motoren naar het eindpunt!

Bedankt voor de vele lieve verjaardag wensen die ik dolgraag lees en die me een warm gevoel geven.Nuttig, want het is hier `maar` 22 graden in de ochtend ;) Helaas is `internet-vinden` hier geen sinecure en de komende dagtaak.Van zodra die klus geklaard is, zal ik ook de foto`s kunnen uploaden van Bonaire, Klein Curaçao en Curaçao.

Voor zij die in mijn kielzog willen treden en hiervoor nog een degelijke boot zoeken: BOYO van mijn vrienden Willem en Nanda ligt te koop op Spaans Water, Curaçao.

Voor info, mail naar Willem en Nanda met mijn groeten: willemfreling@hotmail.com

28 Januari 2013.
Ciao Ciao Curaçao, ik vertrek naar ai ai ai ai, ai ai …. Puerto Rico !

Er kan post naar me gestuurd worden op volgend adres:

Kimakalki Marina N.V.
t.a.v. Sigrid Greven
Brakke Put Ariba 62
Spaans Water
Curaçao

Ik verblijf daar van 1/7 - 1/12/2013.

11 Januari 2013.
De (zee)kaarten zijn herbekeken, geschud, opnieuw verdeeld en weerom gelegd. Voor een update van de reisroute zie: (planning).

Geïnteresseerde crew, meezeilers , toeristen, vakantiegangers en/of avonturiers kunnen me te allen tijde contacteren.

nieuws 02

09 Januari 2013.
Het laatste deel foto`s van Trinidad & Tobago - dat nu ver achter me ligt - staat op de site. Enne ..., het zijn echt de allerlaatste (van T&T) ;)

nieuws

Voor de verdere concrete route-planning, nog even geduld, ik buig me momenteel over kaarten en meteo.

01 Januari 2013.

nieuws

25 December 2012.
Ik ben sedert 2 weken eindelijk terug aan het zeilen. Jeij!

zeilen

Ik lig nu voor anker in Curaçao op het heerlijke rustige en mooie Spaans Water. Dit na 10 dagen solo zeilen in het Aards Paradijs (Islas des Aves, Aves de Barlovento, Isla Sur) na het wondermooie Los Roques (El Gran Roque en Francisquis) en het pre-paradijs La Blanquilla bezocht te hebben. Allen prachtige Venezolaanse Offshore Islands.

Mijn tocht gaat over een koppel dagen en tezamen met verse crew verder naar Bonaire. Kerstmis vier ik vandaag in Curaçao, Nieuwjaar in Aruba?

Prettige feesten alvast!

09 December 2012.

Watch me.

Heel wat nieuwe plaatjes van mijn afgelopen 5 maanden werken en verblijf op het eiland Trinidad (de serie wordt intussen langzaamaan voltooid). Klik en kijk met me mee :
Foto`s Trinidad.

fotos

04 December 2012.

nieuws02

Blij als een vis in het water, zo voel ik me. De werf Peakes Yacht Services eindelijk en hopelijk definitief verlaten. Nu in de heerlijke baai van TTSA (Trinidad & Tobago Sailing Association) @ anchor, preparing for leaving soon naar de Off Shore Islands Los Roques, Blanquilla and Les Aves (Venezuela). Om vervolgens koers te zetten naar de ABC eilanden. On the move again, finally.

13 November 2012.

letsgo

Vrijdag zeil ik Westwaarts. `During Lunchtime` zullen ze Lucky Bitch nog even liften om de intussen aangekomen nieuwe schroef – levertijd was 14 weken! – alsnog te monteren. De vervanging van de oude (met lichte barst) zal het aandrijfsysteem nu `pile poil` maken. De 4 maanden Chaguaramas, Trinidad waren mentaal zwaar. Ik heb nood aan wat paradijsjes en ongestoord zeilen.

Dat hoop ik te vinden op mijn koers naar de Venezolaanse Offshore eilanden: Blanquilla, Los Roques en Las Aves. Erna volgen de A(ruba) B(onaire) C(uraçao) eilanden, een mooie duikplaats waar ik wellicht ook Kerst, Oud & Nieuw zal vieren.

Geïnteresseerde crew, meezeilers , toeristen, vakantiegangers en/of avonturiers kunnen me te allen tijde contacteren.

Voor een update van de reisroute zie: (planning).

29 Oktober 2012.
Ik ontving wat vragen, mails en berichtjes van vrienden die bezorgd waren om mijn situatie t.o.v Sandy - de meest recente tropical storm in The Caribbean. Lief van jullie. Geen nood: de situatie is onder controle.

sandy
No worries, Sandy en ik leggen elkaar geen stro-breed in de weg. Sandy trekt naar het Noorden, ik naar het Westen, 1 dezer als-het-All-Mighty-belieft!?

27 Oktober 2012.
Lucky Bitch maakt water!

Hoera!!!! Dit noem ik een mirakel: vanaf heden tover ik zo veel en zo vaak ik wil zout zee- of oceaanwater om in zoet, drinkbaar water. De watermaker is eindelijk geinstalleerd. Meer nog: vanaf heden draai ik de kraan open en heb stromend water. Dat kan zowel elektrisch als manueel, aan mezelf de keuze. Het water kan vanaf heden in twee al dan niet - ook daar weer aan mij de keuze - gescheiden RVS tanken gestockeerd worden. Inhoud: 2 X 100 liter. Wat een luxe!

watermaker
De hele installatie heeft veel te lang geduurd Dit kan echter de vreugde bij het zien van deze magie - zout water wordt omgevormd tot zoet drinkwater - niet onderdrukken.

23 Oktober 2012.
Na 3 maanden bijten in het stof en zand, gebeten worden door mosquito`s, haast geript door gringo`s en day & night gratis sauna zijn `de 10 GROTE bootwerken` zo goed als uitgevoerd.

Deze middag om 3 p.m. duiken we terug het water in. We blijven nog een paar dagen @ the dock van Peakes, Chaguaramas, Trinidad voor de laatste voorbereidingen.Vervolgens weldra weer op zeil- zwerfpad.

De rubriek Planning wordt a.s.a.p. ge-update en kandidaat crew zullen gecontacteerd worden.

nieuws_012
Lucky Bitch wordt onder begeleiding naar de gridblast-plaats getransporteerd voor de behandeling van het onderwaterschip, het laatste puntje van de 10-grote-werken lijst.

14 September 2012.
De gecontrolleerde mast met nieuwe verstaging en extra `improvements` gaat er terug op. Ik kan het 1ste puntje van mijn 10 to-do`s afvinken. Sinds begin September zijn ze hier eindelijk concreet in gang geschoten.

Hopelijk kan ik einde volgende week aan de tochtplanning beginnen? Ik hou jullie op de hoogte. Voorts snak ik naar water.

new rigging

22 Augustus 2012.
Rap rap naar de winkel om Bootmagazine nr. 30 voor deze is uitverkocht. Het bevat mijn relaas na 1 jaar wereldzeilen, neergepend in 7 pagina`s en geïllustreerd met veelzeggende foto`s. Nu ook online:

Bootmagazine

bootmagazine

03 Augustus 2012.
Mis de boot niet en neem eens het vliegtuig ;)

Promotie van goedkope vluchten naar Bonaire, Aruba en Curaçao met KLM - nog 3 dagen geldig:
KLM-promotie.

promotie

29 Juli 2012.
De MG foto`s van de maand Mei zijn er. Verder alles muy bien hier in Chaguaramas, Trinidad. Tussen de vele bootklussen door ga ik de aapjes en bamboe bewonderen tijdens enige hikings.

chaguaramas

08 Juli 2012.
Ik ben vanaf heden tot (alvast) half augustus 2012 bereikbaar op mijn Trinidad & Tobago GSM nummer:
+18683609407

AIS-positie Lucky Bitch:
Telkens u mijn laatste positie wil kennen, kan u naar onderstaande website gaan.
http://www.marinetraffic.com

Let wel: u dient onder `ZOEK` de scheepsnaam Lucky Bitch in te tikken. Dan krijgt u de laatst geregistreerde gegevens (afhankelijk van het dekkingsgebied van het systeem). U klikt op de coördinaten van `Laatste Ontvangen Positie`.

Aangekomen in Chaguaramas Bay op het eiland Trinidad. Even eerst in het WE wat uitblazen en op verkenning gaan (swamps and shipchandlers). Vanaf maandag work-that-boat/body-and mind. Alles is hier in orde.

trinidad
Eerste `marina` in Trinidad. Ik zal vanaf heden enige veiligheidsmaatregelen treffen.

03 Juli 2012.
Ik zit hier in het zaligeTurtle Beach Resort op Tobago eiland vlakbij de baai waar we gisteren na 30 uur en 85 zeemijl hard zeilen tegen wind en stroom het anker gedropt hebben. Op de achtergrond speelt Williams tegen Kvitova terwijl ik in alle luxe en vrijheid en tevens genietend van een zeer grote Tobagese gastvrijheid hier wat op mijn laptop tokkel en mijn mails doorneem. Life is beautiful!

tobago

15 Juni 2012.
Ik zit nu in de Mango Bay bar - het zeilers café van Martinique - te internetten en te genieten van een fris Lorreintje. Dit na 70 mijl solo van Dominica naar hier: constant aan een heerlijke ZO wind van 25 knopen en met een stevige zilte zeegang van 28 graden. 1 keertje heb ik het anker gesmeten in Grand Anse D`Arlette om er even wat bij te slapen. Me & my Lucky Bitch hebben dat prima gedaan en hebben vooral weer genoten. Alweer een nieuw voordeel ontdekt van het solozeilen: eindelijk vind ik tijd om de gazet te lezen!

solo

Nu ben ik terug beland in de `beschaafde` wereld na 2,5 maand ankeren zonder stromend water, 220 V en een `deftige` douche - ik ga die hier dus eerst eens zeer uitgebreid nemen.

Ik wens jullie, de thuisfronters  eindelijk schitterend zomerweer toe zodat jullie daar ook wat kunnen genieten van het zalig buitenleven.  Indien het niet wil lukken in die Lage Landen; ` be my guest!` Sea U!

08 Juni 2012.
Ik zeil nu solo langs de kust van Dominica en voel me hier op scoutskamp in de wildernis.

dominica

Ik ben momenteel reeds 2 maand louter op anker en haast 1 jaar onderweg. Alles gaat meer dan goed.

Momenteel ben ik bereikbaar tot 14 Juni op +14735364835 (Engels nummer) en tussen 14 en 25 Juni weer op +596696235185 (Frans nummer).

17 Mei 2012.
Mijn ervaringen van een maand op anker kan je hier lezen: (ankeren).

Aangezien het begint te kriebelen, begin ik nu concretere zeil- en reisplannen te maken. Meezeilers zijn nog steeds welkom:

Juni Caraïben – Martinique, Grenada, Tobago.

Traject 04 MARTINIQUE - TOBAGO CAYS - GRENADA – TOBAGO
Martinique (Le Marin) - Tobago Cays: 24/06 - 27/06
Tobago Cays - Grenada (Hog Island): 28/06
Grenada (Hog Island) - Tobago: 01/07
Verblijf en verkennen Tobago Island.
250 NM.
Crew: Nahtalie, en ?...

Juli Tobago & Trinidad.

Traject 05 TOBAGO - TRINIDAD
Tobago – Trinidad (Chaguaramas)
Visiting the Island of Tobago.
Eind Juli van Tobago naar Trinidad (Chaguaramas): 65 NM.
Crew: ?

Verdere plannen: zie: (planning)

12 Mei 2012.
De tenniselleboog is aan de betere hand. 4 tot 6 weken enkel praten en lezen heeft de dokter me half April voor geschreven. Voor anker in de baai van Grand Bourg op het lieflijke eiland Marie-Galante is dat geen straf.

slow

Dankzij al dat babbelen met tal van collega-wereldzeilers die hier even neerstrijken en het lezen van Cruising Guides allerhande, ben ik tot een update van de Lucky Bitch Goes Around gekomen. Zie: (planning)

Met mijn linkerhand heb ik foto`s gesorteerd van de vroege ochtend tot diep in de nacht. Ik ben alvast kunnen gaan flash-backen tot Maart 2012. (foto`s).

25 April 2012.
Ik val in herhaling. Marie-Galante is TOP, een schitterend mooi en rustig plaatsje waar ik mijn hart (weer eens, zucht ) ben verloren. Mijn 2-settle top 5: 1.Grand Bourg (Marie-Galante) 2.Tyrrel Bay (Carriacou) 3.Bequia (St-Vincent & The Grenadines) 4.Porto Santo 5.Lisboa (Portugal).

Voor ik aan `settelen` denk, zeil ik uiteraard echter nog een hele tijd door. De wereld is meer dan de Caraïben. Toch heb ik er voor gekozen om nu een maandje hier in Marie-Galante voor anker te resideren. De dokter heeft me een maand rust voor geschreven om komaf te maken met mijn tenniselleboog en eind Mei is er hier een Jazz festival. Begin Juni zeil ik weer zuidwaarts, weg van het orkaan gebied en nieuwe avonturen tegemoet. Zin in mee zeilen, mee avonturieren of gewoon toe aan warme temperaturen en een leuke vakantie: check it out!

16 April 2012.
Sylvie, Hannelore & Nathalie - beter bekend als Lucky Bitch`s Angels - zijn (jammer genoeg) weer naar `hun eiland` België (Creoolse humor) vertrokken. Dit na 2 weken zeilen tussen de Leeward Islands van de Caraïben met als hoogtepunten Martinique, Dominica en Les Saintes.

lbangels

Het waren weer prachtige zichten, spannende avonturen en geweldig leuke momenten. Je kan het verslag weldra lezen in het logboek. Tevens werk ik ijverig voort aan de foto`s van de afgelopen maanden.

Samen met de nodige tijd en rust voor mezelf, de constante bootwerken en nog legio andere to-do`s en varia dringt er zich dus weer een behoorlijk druk programma op. Plaats en gebeuren hiervan wordt Marie Galante waar ik in het Frans koloniaal aandoend en vreselijk gezellig hoofdstadje Grand Bourg voor anker lig. Het is hier zo mooi, zo rustig, zo compleet en zo lieflijk dat ik gewoon aan voel dat dit hier een goede plek is om wat te blijven.

Ik beschik hier over een verse vis- en groentemarkt, een bakkerij een pizzeria, een schitterend dorpsplein, leuke cafeetjes met internet, een kraan op de vismarkt met stromend zoet drinkwater waar ik gratis mijn bidons mag vullen. Dit alles op dinghy-afstand. De buren zijn gezellig. Mijn privé zwembad is de Caraïbische Zeer rond me. Ik kan naar andere eilanden komen en gaan met de flitsend rappe ferry boot. Er is zon en wind om mijn energiebronnen op te laden. De supermarktjes hebben het nodige en ik betaal de betaalbare prijzen in euro`s die ik hier bij BNP uit de muur kan halen. Waarom zou ik dit lieflijk oord al te snel verlaten?

Als jullie zich geroepen voelen dit met mij te delen en/of (zeil)vakanties te plannen om en rond het verdere eindeloze aanbod van de Leeward Islands; be my guest. Ik plan en deel dit met alle plezier.

Zie: (planning) voor de min of meer reeds opgemaakte planning. Ik pas me aan aan jullie wensen binnen de mogelijkheden. Ik ben bereikbaar op +596696235185 of via mail: lbgoesaround@gmail.com. Mails en telefoontjes worden vanaf nu zo spoedig mogelijk beantwoord.

Sea U?

01 April 2012.
Ann en ik zijn na een maand zeilen, ankeren en avonturen weer in Martinique beland. Morgen komt de verse crew en 1 van de volgende dagen zeil ik met hen verder Noordwaarts. Daar ik de volgende maanden zeil tussen Engelse en Franse eilanden in de Caraïben ben ik op volgende nummers bereikbaar:

+596696235185 (Frans) of
+14735364835 (Engels)

Als het ene niet werkt, dien je het andere eens te proberen. De scheidingslijnen tussen de eilanden zijn op het water niet zichtbaar.

20 Maart 2012.
Ik blijf nog `slechts` een half jaartje in de Caraïben. Iedereen die een stukje Carribean Dream wil mee maken a/b van SY Lucky Bitch: haast u en plan u zelf in. Er worden nog meezeilers gezocht voor de tocht langs de Leeward Islands van Guadeloupe naar de British Virgin Islands in de periode tussen half mei en eind juni 2012.

Voor de twijfelaars: deel 2 van de foto`s Januari staan op de website. Voor deze met niet zo veel geduld: de foto`s Februari en Maart komen er aan.

Er zijn wat verschuivingen in mijn `to settle top 3`: op 1 Tyrrel Bay, op 2 Lissabon en op 3 Porto Santo.

07 Maart 2012.
GROOT NIEUWS!
muskietos
... overmorgen ga ik Lucky Bitch terug in het water leggen, gehuld in geheel nieuw anti-fouling kleedje. Er is de afgelopen 2 weken nog erg hard aan haar en haar uitrusting gewerkt. Hiebij krijg ik sedert enkele dagen de fijne en totale medewerking van Ann, mijn kersverse crew-member. Ik beloof haar elke dag: we zullen spoedig gaan zeilen. 1ste stop wordt Paradise Beach. We zeilen tot het einde van de maand naar het Noorden. Jullie zullen tot dan weinig of niets van me horen. Maar, bewonder intussen gerust de eerste lading foto`s van de Caraïben. Sea U!

01 Maart 2012.
Joepi, ze zijn er eindelijk: de eerste lading (will be continued, internet is hier geen evidentie) van de meest recente foto`s - waar menig blijkbaar naar zit uit te kijken. Om mee/na te genieten of eventueel een meezeil-tripje te plannen? Laat u inspireren!
(foto`s).

17 Februari 2012.
De Lucky Bitch Goes Around 2012 Planning is gemaakt. Ik kan me levendig voorstellen dat jullie nu reeds denken aan vakantie: Welcome aboard.

Ziehier de zeilplannen 2012 en verdere toekomst:.(planning).

14 Februari 2012.
Lucky Bitch Goes Around verovert nu ook Amerika. De website wordt gelezen door Canadezen, Amerikanen, Fransen, Zwitsers, en zelfs de locals (al was het enkel omzichzelf in beeld te zien). Met de gratis vertaalsoftware op het wereldwijde web is dit alles tegenwoordig een fluitje van een cent. Prachtig toch, die steeds verder gaande techniek?

solarpanels

Deze heeft mij nu ook nog es extra blij gemaakt met de installatie van 2 heuse zonnepanelen. Een fluitje van wel wat meer centjes maar, wat is het heerlijk om autonoom te kunnen leven, louter op natuurkracht. Mijn eigen `mensen`kracht heb ik met hersenkracht gesteund: een unieke custom-made-ancher-bow-roller uit 316 inox gesoldeerd op het voordek is het resultaat. Het zal het hanteren van het 19kg wegende anker hopelijk vereenvoudigen en verlichten.

anchorbowroller

Ik zal vanaf heden dus langer en meer ankeren. Joepi, weg met de dure Marina’s! Leve het  avontuurlijke survival-leven. Nu nog een beetjes sleutelen aan mijn visvangst-kunsten – de oude harpoen van mijn vader heb ik reeds onderaan uit een bakkist … opge`vist`.  Er is weer behoorlijk hard gewerkt de afgelopen 2 weken a/b van Lucky Bitch.

varia

Tussendoor een broodje bakken, nog wat nuttige bootuitrusting kopen, een duikje in het zwembad, een enkele uitstap naar een regenwoud,  koffie (Grenada grounded coffee en – choclate) kletsen met mijn Waalse buren.  En als er me dan nog tijd resteerde, ging die naar de navigatieplannen die nu vooral beheerst worden door hurricane - en piraten-gevaar.
Jullie zien het; ik hang hier niet langer in de hangmatten …

buren

02 Februari 2012.
Mobile Caribbean: +14735364835

01 Februari 2012.
Eindelijk weer nieuws van jullie wereldzeilster die net samen met haar Lucky Bitch en debuterende crew Carolien een onvergetelijke en zeer ontspannen zeiltrip in de zuidelijke Caraïben achter het kielzog heeft. Een bijzonder geslaagd 1ste zeiltraject van Lucky Bitch Goes Around anno 2012.

zuidelijke carieb

Samen met de brevet uitreiking van Carolien als `Competent Crew` (ze ging voor een 10 en haalde die nagenoeg), mijn 47ste verjaardag en de 3de plaats voor het Girlsforsail-Team met de `Diamonds are Forever` tijdens de Grenada Regatta, hebben we gisteren avond feest gevierd in de zeilclub van Port Louis. Het was subliem en alles is hier weer adembenemend mooi. De lichte hoofdpijn en droge keel neem ik er bij en spoel ik tenander straks wel weg aan de swimming pool!

Met volgeladen batterijen ga ik weer aan de slag: de website updaten, de volgende zeilplannen in kaart brengen, de crew kandidaten aanschrijven, het onderwaterschip haar jaarlijks onderhoud geven, …
Ik ben misschien wel even weg geweest, nu ben ik terug: back at full forces!

10 Januari 2012.
Caroline en ik zijn begonnen aan onze Cruising Sailing Trip To The Windward Islands. Dit worden 3 weken vol plezier, avontuur, paradijselijke decors en leven ver van de `bewoonde`  wereld.

Voor ik er even tussenuit ga, dit nog:
in de eerste week van Februari zal ik mij buigen over de kaarten, stromingen, winden, hurricanes en hurricane holes van het Caraïbische gebied teneinde een (min of meer concrete) planning Lucky Bitch Goes Around - 2012 te kunnen maken. Deze zal je dan op mijn website kunnen raadplegen.

Maar nu eerst: vakantie!!    

05 Januari 2012.
Aan iedereen een gelukkig 2012! Een jaar waarin dromen mogen uit komen of zich gewoon verder zetten.

Ik vertrek straks naar Rodney Bay, Saint Lucia. Daar volgt een maandje naar de paradijselijke Zuidelijke Caraïben. Ik neem dus vakantie, jaja ..., en zal tot 28 Januari mobiel niet bereikbaar zijn. Er na zal ik opnieuw telefonische bereikbaar zijn. Je vindt ten gepaste tijde mijn lokaal nummmer op de website.

Gegadigde crew, zeilers, vrienden, vakantiegangers en wie dan ook wil, zijn ook in 2012 ten zeerste welkom aan boord van Lucky Bitch.

Een concrete planning zal vanaf Februari op mijn website te vinden zijn.

Sea U!?

25 December 2011.
Inmiddels zijn we beland in Le Marin, Martinique. Gisterenavond heeft Bart - na nog een fijne laatste zwempartij in een paradijselijk decor - de taxi naar de luchthaven genomen. Hij zal Kerst thuis kunnen vieren. De taxidriver noemde: Rudolf - What`s in a Name? Ik ben nu aan het bijslapen, acclimatiseren en de boot weer in order aan het brengen. Op de achtergrond spelen Caraïbische Kerstliederen.

Ik ben hier bereikbaar op mijn lokaal nummer: +596696235185.

dec

21 December 2011.
Ja, beste lezers, nog 24u te gaan en we meren aan in Le Marin, Martinique, Caraïben. We tellen af en zijn toe aan een slaap van langer dan 3u in een niet-rollend bed. Een nieuw werelddeel zal vanaf dan door mij en mijn Lucky Bitch (en wie-weet-welke-crew) verkend worden. Ik blijf verslag uitbrengen.

Vanaf 2012 zullen er echter heel wat pagina`s en foto`s van voor 2011 van mijn website verdwijnen. Dus, als u over het pre-vertrek nog wat wil lezen/zien, haast u; het zijn de laatste.

Net zoals het de laatste dagen van het jaar zijn. Ik wens jullie dan ook meteen alvast een prettige Kerst, een mooi Oudjaar en een schitterend Nieuwjaar!

21 November 2011.
`From Africa tot in America…!` neurie ik tevreden als ik aan mijn kaartentafel de navigatie voor de volgende weken bekijk. Lucky Bitch ligt sinds gisteren stevig voor anker in de baai van Sal, Cabo Verde. Weerom  770 zeemijl achter haar kielzog gelaten gedurende een 7-daagse oceaanoversteek van Tenerife tot Sal met alweer een crème van een crew.
Tx 2 Luc,die terug is naar België en tx 2 Bart en Reinhard die nog enkele weken aan boord blijven.

Will be continued!

cabo verde

09 November 2011.
Ik lig nu met Lucky Bitch in Puerto San Miguel, Zuid-Tenerife in een omgeving waar oudjes van het golfterrein naar het hotel cruisen, genietend van het heerlijke klimaat.
Wij maken ons hier klaar voor de grote oversteken. Alles verloopt vlot.

oceaanvoorbereiding

Oh ja, er is nog een mooi - al zeg ik het zelf - interview verschenen in het magazine BOOT:
http://issuu.com/booteditor/docs/boot26_ebook

26 Oktober 2011.
Ik ben vanaf heden tot eind november 2011 mobiel bereikbaar op mijn Spaans nummer:
+34 691 93 75 30.

25 Oktober 2011.
Ik sta te zingen onder de douche van de tennisclub van Marina Rubico in Lanzarote, Canarische Eilanden: ` I`m a big big girl, in a big big world….`.
Mijn 1ste solo trip (Madeira – Canarische eilanden) volbracht! 55 u op pad geweest. Alles is mega goed verlopen en ik heb er vooral van genoten.

15 Oktober 2011.
Mijn hart verloren in Porto Santo. Intussen op Madeira, het prachtige bloemeneiland, alwaar het, na een overvloed van socializen/party`s en verzustering onder wereldzeilers aller landen, weer klus-tijd is.

We maken ons klaar voor het grote werk. De boot dient klaargestoomd voor de Canarische Eilanden, ik vermoed dat het mijn 1ste solo-moment wordt en ... de grote oversteek komt er aan.

Nog crew gezocht voor:
Zaterdag 22 Oktober - Dinsdag 25 Oktober.
Oversteek: Madeira (Funchal) - Canarische eilanden (Isla Graciosa, Lanzarote).
3 dagen non-stop: 250 NM
Uiteraard is een langer verblijf aan boord mogelijk.

Verder zijn al jullie meezeil-wensen nog steeds welkom.

25 September 2011.
nieuws sept
Lucky Bitch gaat er gezwind van door!

De sfeer aan boord is optimaal. We bevinden ons nu in Lissabon waar ik me klaar maak voor de oversteek naar Madeira. Dit over 1 of 2 weken, afhankelijk van het weer.

Bij de foto`s zit er nu ook een schitterende serie gemaakt door fotografe Mieke Vandecandelaere die een weekje aan boord was.

10 September 2011.
De foto` van de eerste 2 weken Portugal staan op de website: foto & film. Enjoy!

De verse crew en ik maken zich klaar voor het vertrek zuidelijk, richting Lisboa.

September 2011.
Na 14 dagen strandvakantie in de mooie en heerlijk warme Algarve pik ik de draad weer op. Ik zet mijn zeiltocht verder na eerst nog enkele dagen te werken aan onder meer de boot en de planning, de administratie en nog zovele andere jobkes…

Ik zit feitelijk een beetje achter op mijn geplande schema en dien de trajecten bij te schaven. Het is een dubbel gevoel. Ik trek het me echter minder en minder aan. Tijd wordt meer en meer een relatief begrip. Dit wou ik: `stress-less` reizen/zeilen zonder tijdsdruk.

`Stress-less` is echter een groot woord…
Na 2 maanden zeilen-reizen zijn dit onder meer mijn belangrijkste `lessons –learned`:

- zeilen met zeilmaatjes blijf ik ambiëren daar ik graag deel.
- zeilplannen mogen niet te krap gemaakt worden.
- ik dien voor mezelf en de boot rustpauzes in te lassen.
- communicatie is sleutel tot succes.
- sorry voor zij die hun zeil/vakantie plannen dienen aan te passen, dit is zeilen.
- alle begrip voor zij die mijn planning wijzigen, ook dit is zeilen. tot ziens aan boord van Lucky Bitch?

Meldingen:
01: AIS-positie Lucky Bitch:
Telkens u mijn laatste door het AIS (Automatic Identification System)-systeem (waar ik deel van uit maak) positie wil kennen, kan u naar onderstaande website gaan.
http://www.marinetraffic.com

Let wel: u dient telkens opnieuw onder `ZOEK` de scheepsnaam Lucky Bitch in te tikken. Dan krijgt u de laatst geregistreerde gegevens (afhankelijk van het dekkingsgebied van het systeem en ook niet langer als ik de stekker uit trek ;) U klikt op de coördinaten van `Laatste Ontvangen Positie`.

02: updaten website:
Ondanks het grote verzoek om vaker online te publiceren, zal ik slechts 1 keer per maand blijven mijn website updaten. Dit wordt voor mij nu wel redelijk  frequent. U moet weten: hoe zuidelijker men gaat, hoe meer `easy-going`.

Augustus 2011.
Still places available for next sailing trips.

Juli 2011.
Crew- en route-planning
Wegens de huidige vertraging en nog wat wijzigingen in het crew-aanbod, dien ik de route- en crew-planning nader te bekijken. U wordt via deze website op de hoogte gehouden.
Er is echter al zeker nog plaats voor de deelname aan de oceaan oversteek in November en December 2011.
Interesse? Laat gerust wat van je horen.

Portugal
Ik zit hier aan boord te Viana Do Castelo (1ste haven in Portugal). Het is 17u30 LT (local time GMT+1), de Fado klinkt door het mooie en gezellige stadje en het is 32 graden in de kajuit. Gelukkig kan ik x-tal keer per dag in het ijskoude water van de rivier Lima duiken. Heerlijk. Het is hier op alle vlak zalig vertoeven: de mensen, de haven, de sfeer, het weer, het decor, de crew.

Gelukkig maar, want we dienen hier enige dagen te blijven: morgen gaat de boot even uit het water. Alles is hier dus prima, behalve dat ik net voor het binnenlopen van de haven, inmiddels 2 dagen geleden, in zo een verraderlijke typische Portugese vislijn gevaren moet hebben?!? Resultaat: geen schroefaandrijving meer! Aangelegd bij 7 Bf (het Katabatic-effect…) gelukkig pal in de wind!

Later uitgebreidere verslaggeving over het schitterende en alweer avontuurlijke traject Spanje - Portugal in het logboek met uiteraard nog foto`s en filmpjes!

Portugees GSM nummer.
Vanaf 10 Augustus tot volgende berichtgeving ben ik bereikbaar op:
+351 910 476 395

Spaans GSM nummer.
Vanaf 25 Juli tot de vermelding van mijn Potugees mobiel nummer ben ik bereikbaar op:
+34 691 93 75 30.

Vrijdag 22 Juli 2011: Lucky Bitch, skip en crew crossed Golf of Biskay.
360 Nautical Miles in 77 h. Meer dan een pittige start, spoken en dolfijnen gezien, 1ste vis gevangen en prachtige `starry nights` mogen beleven.
Lees het verslag: de Golf van Biskaje.

Tijdelijk verpozen in Brest, Bretagne.
Alles prima hier!
Ik vind de tijd om de website grondig bij te werken. Ook kan je nu vele foto`s zien van het vertrek en de eerste trajecten. Tip: als je op de foto klikt, heb je deze in grotere resolutie.
Verder ben ik alvast de kaarten van de golf van Biskaje en de meteo aan het bestuderen. Duimen voor een goed weervenster!

Juni 2011
Update website:
Daar ik momenteel spoedig weer verder wil zeilen, ontbreekt het me momenteel wat aan tijd om de website uitgebreid te up daten. Ik doe een globale update en zal deze later verder aanvullen met uitgebreider verslag, foto`s, filmpjes, crew-voorstelling, gevaren route, planning, enzovoorts.
Will be continued!

28 Juni 2011
Momenteel ben ik 2 dagen in St-Malo. De snelle zeilvorderingen en niet steeds evidente aanwezigheid van internet/stroom maken het niet steeds mogelijk om de website uitgebreid en zeer last minute up te daten. Dus, a.u.b. enig geduld en begrip hiervoor. Dit geldt ook voor mogelijk langere momenten van geen nieuws, geen Skype, mail- en mobiele reactie. Doch, hier wordt aan gewerkt.
Ik voorzie tussen 21/7 en 31/7 wat meer tijd hier voor (van uit Spanje).
Maar, tout court: alles gaat prima met mij en de boot!

Mobiel nummer:
Per land zal ik een lokale sim kaart met enige belwaarde aanschaffen. Je kan mijn actueel nummer zien onder contact.
Momenteel is dit het Franse nummer: +32645950865, wellicht tot 21 Juli 2011.

Positie:
Mijn positie is te volgen via de volgende AIS website: http://www.marinetraffic.com
U tikt wel best telkens opnieuw Lucky Bitch in (zoek) en  u ziet wat mijn laatste gekende positie is. Let wel op: als er geen voldoende dekking is – wegens te weinig VHF bereikbare kuststations – komt er op die website geen actuele positie.
Huidige positie op 28/06/2011: Sint-Malo, Frankrijk, 48 graden en 38.3840 minuten Noord en 002 graden en 01.6490 minuten West.

12 Juni 2011:
Joepi, ik ben vertrokken!!

vertrek
Bye!

Dit op Pinkster zondag 12 Juni om 12u00 klokvast  van uit mijn thuishaven VVW Blankenberge, onder massale begeleiding van vele bevriende schepen, met de nodige media aandacht en na vele knuffels en gezwaai van en met vrienden en familie. Het was een warm moment om nooit te vergeten.
Ik hoop later (meer tijd, betere internetmogelijkheden…) nog een mooi video filmpje van dit gebeuren op de website te plaatsen.

Mediabelangstelling:
Ik haal de pers met mijn project!

Begin Juni, net voor vertrek:
Staf en Piet Wittevrongel overhandigen biografie Jacques Brel aan Sigrid Greven (lid van VZW Save Askoy II) die met haar jacht Lucky Bitch op 12 juni  om 12 u vanuit Blankenberge op wereldreis vertrekt. We hopen haar binnen een paar jaar te vervoegen op de Markiezen...
Bij haar terugkeer wordt zij een van de schippers op de Askoy II .

http://www.askoyii.be/

askoy
Piet en Staf Wittevrongel maken me lid van VZW Save Askoy 2!

Eind Mei 2011
Gepland vertrek: Zondag 12 Juni 2011, rond 12u00.

Het eerste traject gaat naar Cherbourg (Frankrijk). Crew zijn: Xavier, Kris en Ulrik.

De Parti-Party was geslaagd. Iedereen blij, veel gepraat en gedanst, goeie muziek, zalig weer, wat moet het meer zijn? Een dikke merci voor alle aanwezigheid, ambiance, genegenheid en attenties. Jullie bijdrage draagt o.a. bij aan 50 m. extra ankerketting, een Epirb (noodbaken) en een digitale filmcamera.
Voor de afwezigen, laatkomers of om nog es op terug te blikken: speech
.

Vanaf heden zal je de meest up-to-date planning (tijds-, crew- en routeplanning) enkel en alleen op deze website terug vinden. Als je dus in de verre of nabije toekomst overweegt om een stukje mee te zeilen of eens op bezoek te komen, raadpleeg dan op deze website de Routeplanning.
De eerste 6 maanden van 2012 zal ik in de Caraïben zeilen, steeds welkom.

Deze website als informatiebron gebruiken, geldt eveneens voor mijn contact gegevens. Je kan me skypen, mailen of mobiel bellen. Gebruik hiervoor a.u.b. het actuele (lokale) gsm nummer, dat vind je onder Contact.

Mei 2011 wordt het laatste dagboek-artikel. Vanaf Juni 2011 kan je mijn avonturen volgen onder logboek Logboek.

Mei 2011
Gepland vertrek: Zondag 12 Juni 2011. De route- en crewplanning begint vorm te krijgen. U kan nog steeds inschepen! Routeplanning.
De Parti-Party komt er ook aan. Genodigden weten waar en wanneer.
Prachtige nieuwe sponsor.

Er is nog een interview met me te lezen, ik word nu ook een BV in Nederland. Interview.
En er zijn weer nieuwe leuke foto`s.

April 2011
Mijn vertrek is gepland tussen 5 en 11 Juni. Vermoedelijk zal het Zondag 5 Juni worden. Ik hou jullie op de hoogte.
De Parti-Party uitnodigingen worden intussen ook uitgedeeld.

Route en crew worden besproken. Ook hierover in de loop van de maand April meer info op deze website.

Maart 2011
Mijn verhaal ` Scheepspapieren- absoluut niet nodig, meisie!` dat ik lang geleden op de website publiceerde krijgt een straf staartje. Lees dit staartje.

Februari 2011
Na bijna 20 jaar trek ik de deur van mijn huis in Lochristi definitief achter me dicht.
Een laatste buren-gedag-feestje, een laatste keer een leuke vriendin op bezoek. "That` it, folks". Het was super om hier te wonen. Nu wordt de zee mijn thuis.

Januari 2011
Vanaf heden kan je me ook bereiken via Skype. Mijn Skype-naam is sigrid.greven

December 2010
Aan alle lezertjes mijn allerbeste warme wensen voor 2011!

wenskaart

November 2010: geboorte van een nieuwe rubriek.
`t Ei is gelegd!
Broeders (en zusters) leg er gerust ook ééntje.

Zie rubriek ``t Ei ` voor een kennismaking.

Oktober 2010: Sigrid legt interview af voor het watersportmagazine Varen.
Verkrijgbaar tot eind oktober in de dagbladhandel, daarna nabestellen via www.varen.be

Oktober 2010: volwaardige crew-members Lucky Bitch aangeworven.

Het begint voor mij en ook voor hen meer en meer vorm aan te nemen: de voyage crew wordt
samengesteld:
Hannelore bijt de spits af en zal mee vertrekken.
Freddy engageert zich voor de oceaanoversteek, vermoedelijk in de maand December 2011.
Zie rubriek
`Crew` voor een kennismaking.

Ten alle tijde: `We want You for the Lucky Bitch Crew .`
Indien het ook begint te kriebelen om mee te zeilen, laat gerust van je horen. Gewoon doen!
Wil je weten hoe Lucky Bitch crew-ers er zoal uit zien, surf dan naar de foto`s van Augustus 2009.

wewantyou

Oktober 2010: de route
wordt later door middel van papieren en elektronische kaarten, waypoints en een heus voyage-plan nog meer in detail bepaald doch, de denkpiste is:
Blankenberge,via de Franse Kust, naar de Kanaaleilanden, Saint-Malo, Bretagne, Brest, Douarnenez, oversteek Golf van Biscay tot in Spanje (la Coruña), Spaanse West-kust, Portugal, Madeira, Canarische eilanden en van één van deze eilanden de oversteek naar de Caraïben, laat ons stellen Barbados.
Bon, so far so good.

Oktober 2010: vertrek, wanneer?
Nieuwe vertrekdatum is vastgelegd op 11 April 2011.

Ten alle tijde: crew gezocht.
Kandidaten om aan de reis gedeeltelijk of volledig deel te nemen, contacteer me: lbgoesaround@gmail.com. 0032(0)9 356 91 84 of 0032(0)497 84 60 30. Voorwaarden: enthousiasme, enige zeilervaring of er voor open staan dit te leren, handig, werklustig, optimisme, zin voor avontuur, betrouwbaar en stabiel. Over jezelf weten dat je een dergelijk avontuur wil en kan aangaan is een must. Graag hoor ik van je. De verschillende opstap/deelname-mogelijkheden kunnen we dan bespreken evenals de periode.

Ten alle tijde: vakantiegangers/vakantiezeilers gezocht.
Wil je in 2011 (of later) een korte of langere periode meezeilen of gewoon aan boord van de Lucky Bitch vertoeven, dat kan! Informeer waar SY Lucky Bitch zich (bij benadering) wanneer gaat bevinden en contacteer me om je/jullie (zeil)vakantie te plannen: lbgoesaround@gmail.com.
0032(0)9 356 91 84 of 0032(0)497 84 60 30

10 Maart 2010: erratum.
Belangrijke erratum en rechtzetting omtrent mijn verslag over het M.O.B. gebeuren a/b van de Lucky Bitch op zondag 25 Oktober 2009 .
Lees de ware toedracht en de excuses aan de Vrijwillige Blankenbergse Reddingsdienst


25 Februari 2010: photoshoot (foto`s Gus Lim) van de RYA Sea Survival Day Naviclass.
linkbutton
Januari 2010: Parti-Party.
Er zijn slechts een paar redenen die mijn plan om in de zomer van 2010 de trossen los te gooien, kunnen dwarsbomen. Dit kan ik enkel aan het lot overlaten. De rest ligt in mijn eigen handen. Duimen dat alles door kan gaan! Indien niet, wordt het een jaar later, zonder de regel `uitstel is afstel` te hanteren. Indien wel dan geef ik op vrijdag 9 Juli 2010 een Parti-Party om mijn vertrek te vieren met vrienden en familie.

December 2009: huis is verkocht.


Oktober 2009: Site Sea Sailing Tour Lucky Bitch.
Het filmpje onder de rubriek `Schip` en subrubriek `Lucky Bitch` zou nu eindelijk toch zichtbaar moeten zijn?! Het kostte me wel wat hersencellen om het online te krijgen wegens een opname in `portrait` in plaats van de standaard 3/4 `landscape` view - vandaar het zwenken. Anyway; enjoy de toer, je krijgt een goed idee van het schip. Oh ja, indien de link toch niet zou werken, mag je gerust mijn resterende hersencellen aanspreken.